2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adanalı doktor, öfkeli hasta yakını tarafından bıçaklandı...

Adana'da, SSK Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan bir doktor, öfkeli hasta yakınının bıçaklı saldırısına uğradı. Yaralı doktor görev yaptığı hastanede tedavi altına alınırken, saldırgan olaydan sonra kaçtı.

Edinilen bilgilere göre olay, Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Adana Hastanesi'nde bugün öğle saatlerinde meydana geldi. SSK Hastanesi Kordiyoloji Uzmanı Dr. Eyüp Angın (50), saat 14.00 sularında geldiği hastanede aracını park edip indikten sonra 30 yaşlarında kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs tarafından bıçaklandı. Sağ bacağından aldığı 3 bıçak darbesiyle yaralanan Dr. Eyüp Angın, aynı hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı. Saldırgan ise olaydan sonra firar etti.

Saldırganı tanımadığını belirten Dr. Eyüp Angın, "Bahçeye arabayı park ettim. Polikliniğe gidecektim. 5-10 adım attım. Sonra tanımadığım bir şahıs arkamdan yaklaşarak 3-4 defa sağ bacağıma bıçak sapladı. Sonra kaçmaya başladı. Hiç konuşmadı" dedi. Şahsın hasta yakını olabileceğini söyleyen Dr. Angın, "Hasta yakınlarından biri diye tahmin ediyorum. Çünkü hasta yakınları sürekli haksız isteklerde bulunuyor. Belki onlardan birisidir" dedi. Yapılan saldırıyı tıpa yapılmış bir hareket olarak nitelendirdiğini de ifade eden Dr. Angın, "Üzücü bir şey. Biz milletin sağlığı için uğraşıyoruz. Ama onlar bizi bıçaklamaya öldürmeye çalışıyor. Sistemin bozukluğunun faturası biz hekimlere çıkarılıyor. Medya da buna çanak tutuyor. Korkarım bu ileri boyutlara gelmesin" şeklinde konuştu.

iha-adana
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 17:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?