2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adanalı eczacılar, bakanlığını uyardı: 'gerekirse önlükleri iade ederiz'

4. Bölge Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, 5 eczacı odasının katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, "Ödemelerimiz yapılmazsa, Ankara'ya gidip, önlüklerimizi sayın bakanlarımıza teslim edeceğiz" dedi.
Adana başta olmak üzere Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay ve Aksaray eczacı odalarının desteklediği açıklamayı okuyan 4. Bölge Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, Adanalı eczacıların 145 gündür Bağ-Kur'dan para alamadığını söyledi. Meslek örgütlerinin her zaman önce ülke menfaati adına hareket ettiğini söyleyen Bulut, yeni ilaç fiyat kararnamesinin eczacılara yeni yükler yüklediğini ve zaten ödemelerini alamayan eczacıların daha da zor bir duruma düştüğünü ifade etti. Bulut, "Bağ-Kur ile yaptığımız sözleşme gereği 30 ve 60 günde ödeme yapılması gerekirken, ödemeler; 90 ve 120 günden önce yapılmamaktadır. Emekli Sandığı ile 18 iş günü olarak imzalanan ödeme, maalesef 60 günü bulmaktadır. Ödeme gecikmelerinden dolayı sağlık hizmeti veremez hale geldik. Bu anlamda 1 hafta boyunca ilgililere, bölge eczacıları tarafından faks çekilecektir. Ödemelerimiz yapılmazsa, Ankara'ya gidip, önlüklerimizi sayın bakanlarımıza teslim edeceğiz" diye konuştu. Bulut, devletin ödeme yapmamayı kendisine alışkanlık haline getirdiğini de sözlerine ekledi.
Düzenlenen toplantıya 8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Mustafa Balık, 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı odası Başkanı Mustafa Hüdayioğlu, 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Çağatay Çakar, 28. Bölge Hatay Eczacı Odası Başkanı Mehmet Gönenç katılırken, 34. Bölge Aksaray Eczacı Odası Başkanı Naim Perek toplantıya ulaşım sorunları nedeniyle katılamadı.
iha-adana
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 16:49:31
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?