29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'lı esnafa Didim'de seminer

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından bağlı Oda başkan ve yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitim semineri Aydın’ın Didim ilçesinde gerçekleştirildi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun Didim'deki tesislerindeki eğitim seminerinin açılışında konuşan AESOB Başkanı Kazım Barışık, eğitimin her dönemde önemini koruduğunu, günümüzde hızla gelişen şartlara uyum sağlanabilmesinin anahtarının eğitim olduğunu söyledi. Barışık, “Bizim derdimiz eğitim ve ülke sevdasıdır. Hepinizin bu işe gönüllü olduğunu bilenlerdenim. Başarılı olmanızı, seminerden iyi performansla ayrılmanızı bekliyorum” dedi.

Başkan Barışık, esnaf ve sanatkarın en büyük sorununun ara eleman olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Ulu önder Atatürk’ün gösterdiği hedef, öz kültürümüzden kopmadan kalkınmışlığı ve çağımızın ileri teknolojisini yakalamak, anlamına gelmektedir. Bu konuda esnaf liderlerimize büyük görevler düşmektedir. Çağdaş uygarlık düzeyinde olan ülkelerin esnaf ve sanatkarlarıyla yarışabilmek için Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte yürütülen mesleki ve teknik eğitime tüm kalbimizle önem vermemiz ve bizlere düşen pratik eğitim kısmını tam ve noksansız yerine getirme bilincinde olmamız gerektiğine içtenlikle inanmaktayım. Ekonomik ve siyasi tercihini Avrupa Birliği üyesi olma yönünde belirlemiş olan Türkiye’mizin sanayileşmiş topluluk üyeleri ile rekabet edebilecek bir seviyeye gelebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımızın mesleki ve teknik öğretime gereken önemi verdiğini görmekten, bir esnaf ve sanatkarlar lideri olarak büyük gurur duymaktayım. Ülkemizin her geçen gün kalkındığını görmek esnafımızın ve esnaf yöneticilerimizin onuru olacaktır.”

TESK Genel Başkanı Derviş Günday’ın da başarı dileyen mesajının okunduğu seminerde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Araştırma Uzmanı Osman Yalçın, TESK Eğitim Uzmanları Zehra Kaya ve Nevin Dağ ile MEKSA Vakfı Adana İşletme Müdürü Elif Alper Delice ve Öğretmen Mertol Dedeoğlu tarafından 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu, Avrupa Birliği ile ilgili proje çalışmaları ile beden dili, iletişim ve toplam kalite yönetimi konularında bilgiler verildi.

Bu arada, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, eğitim seminerinin yapıldığı tesiste Adana Esnaf ve Sanatkarlarının ağırlanmasındaki çalışmalarından dolayı TŞOF’un Tesisler Genel Müdürü Mehmet Ali Soner’e teşekkür plaketi verdi.
Didim Eğitim Seminerinin ardından Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ile Oda başkan ve yöneticileri, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası’nı da ziyaret etti.


Çanakkale Zaferi ile Türk Ulusunun dünyaya kendisine zincir vurulamayacağını gösterdiğini belirten Barışık, “Bugün Adana Esnaf ve Sanatkarları olarak büyük zorluklar içerisinde kazanılan ve yüzbinlerce şehit kanıyla sulanan savaş alanını görmemiz, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etmemiz, dua ve şükranlarımızı, minnet duygularımızı sunabilmenin sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 10:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?