2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adanalı genç kız sonunda tahliye oldu

"Adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar ağır hapis cezası istenen Fatma Aydar, duruşmada yaraladığı babasından özür diledi. Genç kız, "Annem babam 5 yıldır ayrı yaşıyordu. Babam eve gelmez sürekli alkol alırdı. Eviyle ilgilenmezdi. Evin geçimini ben konfeksiyonda çalışarak sağlıyordum. Olaydan bir gün önce babamı televizyonda gördüm, ’Ailem bizi bıraktı. Perişan oldum’ diye dert yanıyordu. Ertesi gün konuşmak için yanına gittim. Bana küfürler edip ’ne haliniz varsa görün’ deyince bende sinirlendim. 4 ay önce gasp edildiğim için yanımda bıçak taşıyordum. Öfkeyle babamı arkasından bıçakladım. Şimdi pişmanım, ondan özür dilerim. Ben cezaevinde iken annem ve kardeşlerim mağdur oldu. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Sanık kızından davacı olmadığını söyleyen baba Mehmet Aydar ise "Eşimle ayrı yaşayınca bakım yurdunda kalmaya başladım. Yaklaşık 3 yıldır orada kalıyorum. Yurda bir televizyon muhabiri geldi. Onlarla röportaj yaparken ailemle ilgili dert yandım. Yanlış yaptığımı sonradan anladım. Halbuki onlar beni değil, ben onları dışarı atmıştım. Olay günü kızım beni ziyarete geldi. ’Baba, bizi niye rezil ettin’ dedi. Bende kendisine ağır hakaretlerde bulunarak küfür ettim. Bir ara sırtımda bir ağrı hissettim. Sonra beni hastaneye götürdüler. Kızım beni bıçaklamakta haklıydı. Aslında kızım bunu yapacak biri değildi. Suçlu olan benim. Hatalıydım. Ben onu affettim sizlerde affedin. Kızımı seviyorum. Evimizin geçimini kızım Fatma sağlıyordu. O cezaevinde iken evdekiler aç kaldı. Kurban olayım kızımı affedin beraatını istiyorum. Kızım cezaevinden çıkarsa ben tekrar ailemin yanına dönebilirim" dedi.

Aynı duruşmada bakım yurdunda görev yapan 2 kişi şahit olarak dinlendi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık Fatma Aydar’ı tutuksuz yargılamak üzere tahliyesine karar verdi. Karar duruşma salonunda bulunan sanığın annesi ile kız kardeşlerini sevinç gözyaşları dökmesine sebep oldu.

Bu arada, fotoğrafının çekilmesine kızan baba Mehmet Aydar ise duruşma çıkışı gazeteci sanarak bir avukata saldırmak istedi. Öfkeli baba, görevlilerin müdahalesiyle güçlükle sakinleştirildi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 14:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?