29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'lı hakemler sezonu açtı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Adana Şubesi'ne bağlı futbol hakemleri 2007-2008 futbol sezonunu törenle açtı.


Gençlik Stadı'nda yapılan tören öncesi yaklaşık 160 hakem ve gözlemci, saat 16.30'da Atatürk Parkı'nda toplanarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Statta düzenlenen törene Adana Valisi İlhan Atış, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, Adana Baro Başkanı Avukat İbrahim Gazioğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Güney Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Çürük, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer, Adana Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (AASKF) Genel Başkanı Ali Gülleri ile futbol hakemleri ve aileleri katıldı.

Törende klasman atlayan 7 hakeme kokart takıldı. 8 yıl sonra Süper Lig'e çıkan ilk Adanalı hakem olan Gökhan Güneşer'e kokartını Gözlemci ve Hakem Kurulu Üyesi Mahmut Çetiner takarken, kendisini ilk kutlayan da eşi Özgül Güneşer oldu. Törende Türk futboluna emeği geçen ve geçen sezon örnek davranışlarıyla dikkat çeken hakem, antrenör ve futbolculara da teşekkür plaketi verildi.


Vali İlhan Atış, törende yaptığı konuşmada, hakem denince akla hakim geldiğini ve hakem ile hakimin adalet dağıttıklarını, hakemlerin de adaletli davranan insanlar olduğunu ifade ederek, "Her başarılı insanların ardında değerli eşleri vardır. Bugünün başarılı hakemlerinin de arkalarında eşleri vardır. Hakemlerimizin her zaman yanlarındayız, onları yalnız bırakmayacağız. Bugün de 50 genç hakeme eşofman hediye edeceğiz. Hakemlik de, hakimlik de zor iştir. Bu işi gönülden yapan insanları alkışlıyorum.

Onlar kimsesiz değil, biz varız, devlet var. Yeni sezonda kendilerine başarılar diliyorum" dedi.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Adana Şube Başkanı Kadir Özdemir de, 24 klasman, 120 il hakemi ve 40 gözlemci ile lige hazır olduklarını belirterek, "Amacımız Türk sporu ve Adana hakemliğine hizmet etmek. Amacımız sporu spor için değil sağlık için yapmak istiyoruz. Sporun barışa ve birlikteliği koyduğu harcı unutmayalım. Yeni sezonda yeni Gökhan Güneşer'ler çıkarmaktır. Türk hakemliği de büyük ivme kazandı. Avrupa'da çok daha iyi yerlerde göreceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 01:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?