4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adanalı işadamı Filistin'e yürüyor

Adana'da işadamı Cuma Ay, İsrail'i protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla Filistin'e yürüyüş başlattı.

İsrail'in Filistin'e yönelik operasyonun 14. gününde yaklaşık 750 kişinin hayatını kaybetmesi, 3 binden fazla kişinin de yaralanması Adanalı işadamı Cuma Ay'ı harekete geçirdi. Ay, merkez Sarıçam ilçesine bağlı İncirlik beldesinden Filistin'e yürüyüş başlattı. Belde girişinde basın açıklaması yapan Ay, iki haftadır televizyon ekranlarında İsrail'in katliamını izlediğini ve uyuyamadığını ifade ederek, "Filistin'de bir insanlık suçu işleniyor. 14 gündür İsrail çoluk, çocuk, kadın-erkek demeden öldürüyor. İsrail tank, uçak ve son teknoloji savaş malzemeleriyle saldırırken Filistinli halk taş ile karşılık veriyor. Dünya da bu vahşeti seyrediyor. Ben artık evimde uyuyamıyorum" dedi.

Filistin'de yaşanan ve dünyanın seyirce kaldığı vahşete daha fazla seyirci kalamayacağını söyleyen Ay, "Ben bu vahşete tepkimi göstermek için İncirlik'ten Filistin'e kadar yürüyerek gideceğim. 3 günde Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'na ulaşacağım. Suriye üzerinden de Filistin'e ulaşacağım. Filistin'deki Müslümanların yanında olduğumuzu göstereceğim. Biz Türkiye olarak onların yanındayız. Ancak bunu bizzat ben göstereceğim" diye konuştu.

Basın açıklaması sırasında İncirlik Beldesi Jandarma Komutanlığı görevlileri, belde önünde açıklama ya da eylem yapmanın yasak olduğunu söyleyerek, işadamı Cuma Ay'ı belde girişinden uzaklaştırdı. Cuma Ay daha sonra sırt çantası ve üzerinde Türk bayrağı ile Filistin'de ölen çocukların fotoğraflarının bulunduğu afişle Filistin'e doğru yola çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan IP: 85.99.13.xxx Tarih : 12.01.2009 21:15:39

işte filistinli cumay ay helal olsun adananın başkanı adananın gururu yüregir senle guru duyuyor