1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Adanalı otobüsler Adana yollarında

ADANALI OTOBÜSLER ADANA YOLLARINDA

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle alınmasına karar verdiği yüzde 100 yerli üretim olan çevre dostu, engelsiz 10 Temsa otobüsünü teslim alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Toplu taşımaya ve toplu yaşamaya katkı veren bu otobüsleri tüm belediyelere tavsiye ediyorum" dedi.

Temsa Tesisleri’nde düzenlenen törenle Temsa CEO’su Tamer Ünlü’den yerli malı otobüsleri teslim alan Başkan Vekili Aldırmaz, "Adana’da üretilmesi nedeniyle “O, bir Adanalı” sloganıyla tanıtılan otobüslerin çevreci yönü ve engelli vatandaşların rahatça kullanabilmesinin yanısıra, sayılamayacak özellikleri bulunmaktadır. CEO’sundan, işçisine kadar Adanalı hemşehrilerimizin çalıştığı fabrikada üretilen bu otobüsler İngiltere, Almanya, İtalya ve İsviçre başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenle üretimde katkısı olanları kutluyorum" şeklinde konuştu.

3 ay önce sipariş edilen 10 otobüsün bugün teslim alındığını ifade eden Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar bu otobüslerden almamanın ezikliğini yaşıyorum. 10 otobüsün alınmasında bizlere destek veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. Aldırmaz, Temsa’dan otobüs alımlarının devam edeceğini de vurguladı.

5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü törenlerinde resmi geçitte halka tanıtılacak olan otobüslerin çok kısa sürede hizmete gireceğini söyleyen Başkan Vekili Aldırmaz, “230 olan filomuzdaki otobüs sayımız böylece 240’a yükselmiştir" şeklinde konuştu.

ADANALI OTOBÜSLER ADANA YOLLARINDA
ADANALI OTOBÜSLER ADANA YOLLARINDA
ADANALI OTOBÜSLER ADANA YOLLARINDA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 14:38:03
Güncelleme :4 Ocak 2011 Salı 15:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?