2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adanalı pamuk üreticisi 1 milyon 100 bin lira istiyor

Barut, Çukurova Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi adına açılan standta yaptığı açıklamasında, Çukurova’da süren kütlü pamuk hasadının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçinin yüzünü güldürmediğini ifade etti.

Barut, "Çukurova’nın en büyük pamuk alıcısı durumundaki ÇUKOBİRLİK’in kütlü pamuk avans alım fiyatı 600 bin lira. Şuanda üreticilerden bu fiyattan alım yapılıyor. Yakında açıklanacak olan net fiyat, bu rakamın çok daha üzerinde olmalı. Serbest piyasada 800 bin lira olan alım fiyatlarının da yükselmesi gerekiyor. Üreticinin istediği 1 milyon 100 bin lira civarında. Bu rakamın altındaki bir fiyat, çiftçinin zarar etmesine yol açar. Pamuk alım fiyatları istenilen seviyede artırılmaz ise üreticimiz çok zor duruma düşecek. Fiyatlar yükselmediği takdirde, üreticinin istediği 1 milyon 100 bin lira ile bu rakamların arasındaki fark, devlet tarafından teşvik olarak karşılanmalıdır" dedi.

Bu yıl Çukurova’ya pamuk toplayıcısı olarak gelen işçilerin azalması nedeniyle bazı üreticilerin ilk kez makineli hasat yaptığına dikkat çeken Barut, bu şekilde yapılan hasat ile daha kaliteli bir pamuk elde edildiğini belirterek, bu durumun fiyatlara da yansıması gerektiğini vurguladı.

iha-adana
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 10:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?