4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adanalılardan destek bekliyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen Liselerarası Müzik Yarışması elemelerini geçen Adana Anadolu Lisesi, yarın TRT'de canlı olarak yayınlanacak final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Adana Anadolu Lisesi, Plato Film Yapım ve Reklamcılık Ltd Şirketi ile Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği'nin (MÜ-YAP) ortaklaşa düzenledikleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylı "Liselerarası Müzik Yarışması"nda 160 lise arasından birinci oldu.

Yarışmada "Alabalık" rumuzu ile 6 öğrecninin bulunduğu müzisyenler tarafından temsil edilen Adana Anadolu Lisesi, Ankara'da 2 Mayıs Cumartesi günü 16 okulun katılacağı final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Grup, yarışmada söz ve müziği Mazhar Alanson'a ait "Ah bu ben" şarkısı ile katılacak.

TRT 1'de yarın akşam 21.00-21.30 saatleri arasında canlı olarak yayınlanacak. "Liselerarası Müzik Yarışması"nda birinciyi yüzde 50 jüri, yüzde 50 SMS'le verilen puanlar belirleyecek.Okul Müdürü Hasan Kazan, öğrencilerinin 160 lise arasında gösterdiği performansı TRT'de canlı yayınlanacak olan yarışmada da göstererek birinci olacağına inandığını belirtti.

Kazan, yarışmanın sonucuna jüri üyeleri kadar vatandaşların da etki edeceğini ifade ederek, "Vatandaşlar canlı yayınlanacak olan müzik yarışmasına SMS'lerle katılabiliyor. Bu nedenle tüm Adanalıları SMS'lerle öğrencilerimize destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 10:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?