2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana’nın Doğubank’ına polis baskını

ADANA’nın Doğubank’ı olarak bilinen elektronik eşya pazarına 600 polisle yapılan baskında 2 bin 500 kaçak ve çalıntı elektronik eşya ele geçirdi.

Alidede Mahallesi’ndeki birbirine bitişik Mısır, Halep ve Bağdat çarşılarından oluşan 3 ayrı elektronik eşya pazarında, kaçak ve faturasız elektronik malzeme satıldığı ihbarını alan polis, uzun süre istihbarat çalışması yaptı.

3 çarşıdaki 300 işyerini sivil kıyafetlerle müşteri görünümünde gezen polis, faturasız ve kaçak malzeme satan dükkanları tespit edip ayrıntılı liste hazırladı. Ekiplerin 6 ay süren çalışmasının ardından, operasyon için düğmeye basıldı.

Çevik Kuvvet’ten de alınan destekle oluşturulan ekipte yer alan 600 polisi Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde toplayan Emniyet Müdür Yardımcısı Niyazi Pek, son kontrolleri yaptı, direktifleri verdi. Pek’in talimatının ardından harekete geçen 600 polis, Mısır Çarşısı ve çevresindeki işyerlerine açılan 5 sokak ve 10 giriş kapattı. Çevre güvenliğinin alınmasının ardından aynı anda dükkanlara giren sivil ve resmi ekipler, vitrin ve tezgahlardaki bütün elektronik eşyaları topladı.

Mali Büro Amirliği’ne bağlı Bilişim Masası görevlileri elde edilen diz üstü bilgisayarlardan, cep telefonlarına kadar çok sayıda elektronik eşyayı inceleyerek kaçakları tespit ederken, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık bürosu görevlileri de çalıntı olanları bulmaya çalıştı. 4 saat süren operasyonda kaçak ve çalıntı olduğu saptanan 2 bin 500 elektrtnik eşyaya el konuldu. Kaçak ve çalıntı eşya bulunan iş yerlerinin sahipleri de gözaltına alındı.

Adana’nın Doğubank’ı olarak bilinen çarşılarda operasyon süresinde alış veriş yapılamazken esnaf, 25 yıldır bu kadar kapsamlı bir operasyon yapılmadığını ileri sürdü.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 14:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?