1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Adana'nın tek kadın kebapçı garsonu

ADANA'NIN TEK KADIN KEBAPÇI GARSONU

Almanya'da 19 yıl profesyonel garsonluk yaptıktan sonra memleketi Adana'ya dönüş yapan Fatma Şen, 12 yaşındaki kızının geleceği için mesleğini sürdürüyor.

37 yaşındaki Fatma Şen, uzun süre Almanya'da çalıştıktan sonra vatan hasretine dayanamayarak 6 yıl önce Adana'ya yerleşmeye karar verdi. Adana'ya geldikten sonra Baraj Yolu'nda bir kebapçıda işe başlayan Şen, kapıda karşıladığı müşterilere masalarına kadar eşlik ediyor.

Adana'daki kebapçılarda tek kadın garson olma özelliğini taşıyan Şen, aldığı siparişleri servis yaparken de zaman kaybını ortadan kaldırmak için büyük dikkat gösteriyor. Kebapları masalara servis ederken bir eline 10 tabak dizen Şen, bu marifetleriyle erkek meslektaşlarına meydan okuyor.

Şen 12 yaşından buyana garsonluk yaptığını, bu işin erkek işi olmadığını herkese gösterdiğini söyleyerek, "Profesyonellik neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum. Türkiye'de garsonluğun erkek işi olduğunu düşünürler. Oysa ben 25 yıl profesyonel garson ve restoran işletmeciliği yaptım. Bu yüzden de aynı anda 15-20 tabağı taşıyabiliyorum" dedi.

12 yaşındaki kızının geleceği için çalışması gerektiğini ayrıca garsonluğu çok sevdiğini söyleyen Şen, "Kızıma bakmak zorundayım. Onun okuyup daha iyi bir hayatı olmasını istiyorum. Bu nedenle gece-gündüz demeden çalışıyorum" diye konuştu.

ADANA'NIN TEK KADIN KEBAPÇI GARSONU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 10:03:01
Güncelleme :9 Nisan 2011 Cumartesi 11:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?