1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Adanaspor ile engelleri aştılar

ADANASPOR İLE ENGELLERİ AŞTILAR

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Adanaspor'da hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçı hazırlıkları devam ediyor.

Osman Yereşen Tesisleri'nde bu maçın hazırlıklarını sürdüren turuncu-beyazlılar, Ayas Engellier Spor ve Sanat Kulübü Derneği öğrencilerini ağırladı. Zihinsel engelli gençlerle bir gösteri maçı da yapan Toros Kaplanı, örnek bir davranış sergiledi. 'Adanaspor İle Futbol Engel Tanımaz' sloganıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında oynanan karşılaşmada atılan her gol sonrasında öğrenciler, Adanasporlu futbolcularla birlikte büyük sevinç yaşarken, gösteri maçıysa beraberlikle sonuçlandı. Bu tür organizasyonların zihinsel engelli gençlerin gelişimi noktasında oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ayas Engelliler Spor ve Sanat Kulübü Beden Eğitim Öğretmeni Hakan Başlama, katkı ve desteklerinden dolayı Adanaspor teknik heyet ve futbolcularıyla birlikte yöneticilerine de teşekkür etti.

Adanaspor Teknik Sorumlusu Eyüp Arın da, bu tür sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini ve gereken desteği de vermeye çalıştıklarını anlatarak, zihinsel engelli gençlerin gelişimine katkı sunarak, onların spor yapma isteğini de arttıracağını dile getirdi. Arın, “Bu çocukları toplum dışına itmektense onların kendilerine has yetenek ve becerilerini ortaya çıkartabilmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Özellikle son yıllarda engelli çocuklarımızın olimpiyatlarda elde ettikleri başarılar, bu alanda yapılan çalışmaların ne kadar yerinde ve doğru olduğunu gözler önüne seriyor. Engellilerin gelişimine ve onların toplumla bütünleşmesine katkı sunan bu tür projelerin sürdürülmesinden yanayız. Bu konudaki katkı ve desteğimiz, gelecek dönemde de devam edecektir” dedi.

Engelli bireylere fırsat sunulduğunda neleri başarabileceklerine bugün bir kez daha tanıklık ettiklerini kaydeden Adanaspor kalecisi Tolgahan Acar da, futbol takımı olarak bu tür projelerde yer almanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Acar, “Onların yüzlerindeki tebessümü ve gülümseyişi gördükçe hepimiz mutlu oluyoruz. İçlerinde futbol ve Adanaspor sevgisinin bu derece yüksek olması yaşama sevinçlerini daha da artıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Adanasporlu futbolcularla bir süre sohbet eden zihinsel engelli gençler, daha sonra takımla toplu fotoğraf çektirdikten sonra Toros Kaplanı'nın antrenmanını takip etti.

ADANASPOR İLE ENGELLERİ AŞTILAR
ADANASPOR İLE ENGELLERİ AŞTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 15:05:03
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 15:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?