3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'ya 50 bin bahçeli ev

Türkiye’de kentleşme projelerinin en büyüğü olan Yeni Adana’nın ardından Büyükşehir Belediyesi 50 bin bahçeli ev projesi ile yeni ve modern bir şehir daha oluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi yıllar önce şehrin güneyindeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek, imarlı ve modern hızlı yapılaşmayı sağlamak amacıyla, yüksek yoğunluklu “Yeni Adana 1. Etap Projesi”ni hayata geçirmişti.

Türkiye’ye örnek olan bu projenin yıllarca parmakla gösterildiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “Uygulamaya başladığımız yatay gelişmeyi özendiren düşük yoğunluklu bahçeli evler projesi, Yeni Adana Projesi’nin ikinci etabı olacak ve yine Türkiye’ye örnek gösterilecek. Tarımsal açıdan verimsiz, yüksek yamaçlı yaklaşık 5 bin hektarlık bir alan bu proje için imara açıldı. Her türlü şahıs, yapı kooperatifi ve müteahhitlerin bu projeye uygun evler yapması için belediyemiz, Yüzüncü Yıl’ın batısında Kabasakal, Şambayadı ve Karahan’da öncelikle altyapı çalışmalarına ağırlık verdi. Bu büyük projeye lokomotif olacak ve örnek teşkil edecek çağdaş konutlar ise belediyemiz güvencesindeki İmar İnşaat A.Ş. tarafından hayata geçiriliyor” dedi.

İmar İnşaat A.Ş.’nin ilk etapta 2 bin bahçeli ev yaptığını belirten Durak, “İnşaatı hızla devam eden bu konutlar yakında satışa sunulacak. Her gelir grubuna hitap edecek olan bahçeli evlerde her türlü rahatlık ve konfor düşünüldü. Adanalı hemşehrilerim bu proje ile özlemini duyduğu, rahat edebileceği ve nefes alabileceği konutlarda oturma şansını yakalayacak” diye konuştu.

Bu büyük proje ile yatay modern kentleşmenin oluşturulması için tüm imkanların seferber edildiğini kaydeden Durak, “İmar İnşaat A.Ş. tarafından yapılan konutlar düşük faizli banka kredili. Konutların yapıldığı alanın tüm peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları da belediyemiz tarafından gerçekleştiriliyor. Bu proje özel sektöre örnek olacak ve yakın bir zamanda müteahhitler bahçeli ev yapmak için birbirleriyle yarışacak” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?