3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'ya 70 yeni otobüs

Adana Büyükşehir Belediyesi şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere 70 otobüs alacak.

Otobüs alımıyla ilgili teklif Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü meclis oturumunda görüşülerek meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın başkanlığında toplanan mecliste, oybirliği ile kabul edilen teklif, görüşülmesi için ilgili komisyonlara havale edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şehrin hem doğuda hem de batıda geliştiğini belirterek toplu taşımadaki ortaya çıkan ihtiyaca cevap verebilmek için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Durak, kapatılacak olan bazı belde belediyelerinin ulaşım yükünün de Büyükşehir Belediyesinin üzerine geçeceğini bildirdi.

Aytaç Durak, yapımı devam eden Hafif Raylı Taşıma Sistemi Projesi'nin (Metro) 2009 yılının Mart ayında tamamlanacağı yönünde basında yer alan haberlerle ilgili olarak da, "Metronun ne zaman biteceği belli değil. Belki belirtilen tarihten önce biter, belki de sonra. Ancak bir an önce bitirilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Meclis oturumu, gündemde yer alan diğer 16 maddenin görüşülmesinin ardından sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nizamettin IP: 88.227.29.xxx Tarih : 28.12.2008 18:25:10

Bence çok güzel bir haber belediyenin yeni otobüs alması çok memnun oldum. Ben belde'de oturduğum için tek bir belediye otobüsü yetmiyordu ve ciddi sıkıntılar yaşıyorduk.Umarım hayırlı uğurlu olur güzel Adanamıza Başkanımız Aytaç Durak'a teşekkürler ediyorum.Başarıların devamını diliyorum