2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'ya Avrupa standartlarında içme suyu

Başkan Durak, Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesine dahil olan Doğankent, Suluca, Baklalı, Buruk, Havutlu, Geçitli, Abdioğlu, Yakapınar, Küçükdikili, Karayusuflu, Salbaş, Çatalan, Sofulu, İncirlik, Kürkçüler, Solaklı ve Yunusoğlu belde belediye başkanları ile Adana Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.
Belde belediye başkanları ve meclis üyelerine gezi sırasında bilgiler veren Başkan Aytaç Durak, arıtma tesislerinin Avrupa standartları düzeyinde olduğunu belirterek, Türkiye’deki mevcut en büyük ve modern tesislerden birine sahip olduklarını söyledi.

Sağlıklı ve temiz Çatalan İçme Suyu’ndan 2 yıldır Yüreğir İlçesi’nin tamamının, Seyhan İlçesi’nin ise 38 mahallesinin yararlandığını anlatan Durak, "Seyhan İlçesi’nin tamamının suya kavuşması için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, Karataş İlçe ve Tuzla Belde belediyeleri dahil, büyükşehir bünyesine katılan 17 beldeye, hatta tüm Çukurova’ya yetecek suyumuz var. Çatalan Barajı’yla bu kapasiteye sahibiz" dedi.


Çatalan’dan gelen temiz ve bol oksijenli suyun, yıllar önce yapılmış şebeke, evlerdeki tesisatlar ile depolarda meydana gelen pasları çözdüğünü, bu nedenle suyun bulanık aktığını ifade eden Durak, "Musluklardan bulanık su akması şu aşamada doğaldır. Çünkü, yılların yükünü çeken şebekeye verilen temiz, sağlıklı, berrak ve bol oksijenli su, pasları çözmektedir. Bu da çok doğaldır. Aynı sorun Yüreğir’de de yaşanmıştı. Ancak, daha sonra Yüreğir halkı, Çatalan İçme Suyu’nun lezzetine vardı. Seyhan’da aynı rahatlığa kavuşacaktır" diye konuştu.


Belde belediye başkanları ve meclis üyelerine ayrıntılı bilgi veren ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan da, Seyhan’da halen 100.Yıl, Belediye Evleri, 2000 Evler, Bahçeşehir, Huzurevleri, Gürselpaşa, Pınar, Fatih, Yeniyurt, Yurt, Yeşilyurt, Sümer, Yenibaraj, Beyazevler, Güzelyalı, Mahfesığmaz, Toros, Kurttepe, Karslı, Yenimahalle, Ziyapaşa, Gazipaşa, Namık Kemal, Mithatpaşa, Tepebağ, Kayalıbağ, Türkocağı, Şehit Duran, Ulucamii, Mestanzade, Yenibey, Hürriyet, Barbaros, Karasoku, Sarıyakup, 5 Ocak, Alidede ve Kuruköprü’nün Çatalan İçme Suyu aldığını belirtti.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 12:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?