3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'ya doğalgaz 5 yıl sonra

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un soru önergesini cevaplandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğal gazın Adana’daki konutlara 5 yıl içinde verileceğini açıkladı.

MHP Adana Milletvekili Tankut'un, Adanalı vatandaşların hasretle beklediği temiz enerji kaynağı olarak bilinen doğal gazın konutlarda ne zaman kullanılacağı, fiyatının ne olacağı ile ilgili soru önergesine Bakan Güler yazılı olarak cevap verdi. Güler, verdiği cevapta, Adana’da bazı sanayi tesislerine 2006 yılından beri arz edilen doğal gazın, konutlara da verilmesi hususunda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Güler, bu kapsamda geçen yıl haziran ayında "Çukurova Doğal Gaz Dağıtım Lisansı" ihalesi düzenlendiğini, açık eksiltme abone bağlantı ihalesini Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’nin kazandığını hatırlattı. Aynı şirketin 28 Şubat 2008 tarihinde Doğal Gaz Dağıtım Lisansı'nı aldığını belirten Güler, adı geçen şirketin bu tarihten itibaren fiili hizmete başlama yükümlülüğü bulunduğunu ifade etti.

Güler, soru önergesine verdiği cevapta şunları kaydetti:
"Şirket; en geç 5 yıl içinde dağıtım bölgesinde bulunan her şehirdeki imarlı alanlar bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriyi, tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlamak ve dağıtım bölgesinin imarlı alanlarının genişletilmesi halinde ise bu genişlemeyi de dikkate alacak şekilde dağıtım şebekesinin şartname ve ilgili mevzuata göre tesis edilmesi, işletilmesi, iyileştirilmesi ve genişletilmesi yükümlülüğündedir. Bu yükümlülüklere uymak kaydıyla, şehirlerde doğal gaz dağıtım yatırımına ilişkin planlama ile iş ve zaman programı ilgili dağıtım şirketince yapılır.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un ifade ettiği doğal gaz fiyatının ne olacağı yönündeki soruya karşılık ise; doğal gazın toptan satıcısının BOTAŞ olduğunu, bu kurumun her ay fiyat açıkladığını, dağıtım şirketlerinin ise toptan fiyatın üzerine birim hizmet ve amortisman bedelini ilave ederek son tüketiciye sunduğunu bildirdi.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 13:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?