3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'ya en gelişmiş MOBESE

Adana Valisi İlhan Atış, Türkiye'de en gelişmiş MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) sisteminin Adana'ya kurulacağını bildirdi.

Atış, gelişen teknolojik imkanların insanların yaşamını kolaylaştırdığı kadar, kamu hizmetlerine kalite ve zamandan tasarruf sağladığını da belirtti.

Türkiye'nin en büyük şehirlerinden Adana'nın en önemli ihtiyaçlarından birinin MOBESE olduğunu tespit ettiklerini, bu yönde çalışma yaptıklarını ifade eden Atış, şunları söyledi:

“Bu sistem yakında kurulacak. 2-3 gün içinde ihaleye çıkılıyor. Aslında bu sistemin toplam maliyeti 15 milyon YTL ancak, biz büyükşehir belediyemiz ile ilçe belediyelerimizin de desteğiyle bunu 5,5 milyon YTL maliyetle kuracağız. Bu konuda kurumlar arası işbirliği yapıldı. Belediyeler bazı masrafları almayacaklar, TELEKOM ile de anlaşma sağladık. Bu sisteme Türkiye'de il kez jandarma bölgesi de dahil edildi. Sistem, il merkezinde 622 noktaya kurulacak. Bu sistem Türkiye'nin en gelişmiş MOBESE sistemi olacak.”

KRİMİNAL LABORATUVAR

Vali Atış, kentin bir başka önemli ihtiyacı olan Kriminal Laboratuvar için yürüttükleri çalışmanın da son aşamaya geldiğini, birisi fuar alanı yakınında olmak üzere, iki ayrı noktada yer tespiti yaptıklarını, bunlardan birine karar vereceklerini bildirdi.

Kriminal Polis Laboratuvarlarının görevinin, ilgili yönetmeliklerde belirtildiği üzere adli ve idari soruşturmalar sırasında elde edilen maddi delillerin, bilimsel usullerle incelenmesi ve değerlendirilmesi suretiyle, suç ve suçlunun tespit ve ıspatında teknik hizmet yürütmek olduğunu ifade eden Atış, “Bu sayede faili meçhul kalmayacak” dedi.

Kriminal laboratuvarın çevre il ve ilçelerle geniş bir bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede olacağını ifade eden Atış, “Bundan böyle kriminal inceleme ve tetkikler için Ankara'ya ihtiyaç duyulmayacak. Maliyeti tamamen İçişleri Bakanlığımızca karşılanacak laboratuvar en kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçecek” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 10:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?