4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'ya en iyi dekorasyon ödülü

İstanbul'da 14-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 2009 Fuarı'nda, en iyi dekorasyon ödülü alan Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Adana Valisi İlhan Atış'ı ziyaret etti.
50 ülkeden 3 bin katılımcının yer aldığı, ekonomik kriz karşısında kendine yeni pazarlar arayan turizmcilerin buluşma platformu olan EMITT 2009 Fuarı'nda Adana standı en iyi dekorasyon ödülü aldı.

EMITT 2009 Fuarı'nın organizatörleri arasında da yer alan ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, EMITT tarafından verilen ödülü Adana Valisi İlhan Atış'a takdim etti.

Atış, törende yaptığı konuşmada, EMITT 2009 Fuarı'na bizzat giderek Adana standını gezme imkanı bulduğunu ve kendisinin de ödül verenler gibi standın çok hoşuna gittiğini söyledi. Ancak Adana standının fuarda gelecek yıl daha geniş yer alacağını anlatan Atış, "Adana'nın tanıtımı için böylesi etkinlikler çok önemli. Bu yıl standımız çok güzel oldu. Emeği geçenleri başta ÇUKTOB Başkanı olmak üzere herkesi kutluyorum. Adana'nın var olan turizm potansiyelini daha da ileriye taşmalıyız. Tarihi dokusu, denizi, barajı ve güzellikleri ile Adana daha iyi tanıtmalı ve daha fazla turist getirmeliyiz. Bu gibi etkinliklerde tanıtım yapmak çok önemli. Bir kez daha emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Atış, ÇUKTOB'un Adana'ya ödülle dönmesinin kendilerine gurur verdiğini vurguladı. ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu da, fuarda bu yıl 50 ülkeden 3 bin katılımcının yer aldığını, fuarda Adana'nın tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını bunu da başardıklarını ifade ederek, "Fuarda Adana standına en iyi dekorasyon ödülü verildi. Bu da işimizi ne kadar önemsediğimizi gösteriyor. Biz standımızda Adana'nın güneş, deniz ve kumunun yanı sıra şalgamı, kebabını, ve diğer kültürel öğelerini tanıtma imkanı bulduk" diye konuştu.

Zaimoğlu, fuarda kendilerini yalnız bırakmayan başta Adana Valisi İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak olmak üzere, oda başkanları ve sivil toplum örgütleri başkanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Zaimoğlu Vali Atış'a EMITT tarafından kendine verilen ödülü ve fuardan fotoğrafların yer aldığı albümü hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?