4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'ya şehit ateşi düştü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde operasyona giden askerlerin ilerlediği patika üzerine PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Lokman Tekin'in Adana'da yaşayan ailesi yasa boğuldu.

Baba Muhittin Tekin, oğlunun en yakın arkadaşının terhis olduğunu belirterek, "Oğlum da arkadaşım gibi terhis olacağım dedi, ancak gelemedi" dedi. Kuzey Irak'a sınır olan Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çayırlı Bölgesi'nde, dün akşam saat 22.30 sıralarında operasyona giden askerlerin ilerlediği patikaya PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu Mardin doğumlu Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Lokman Tekin şehit oldu. Şehit Lokman Tekin'in Adana'da yaşayan ailesi haberi alınca yıkıldı.

Mardin'in Savur ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Adana'da yaşayan Lokman Tekin'in şehit olduğu haberi, ailesine saat 04.00 sıralarında verildi. Şehidin babası Muhittin ile ağabeyi, Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi Amirliği'ne çağrılarak haber verildi.

Şehidin Gülbahçe Mahallesi'ndeki evinde bugün yas vardı. 2'si zihinsel engelli 5 erkek, 2 kız kardeşi bulunan Lokman Tekin'in şehit olduğu haberini alan babası Muhittin Tekin, terhisine 3 ay kalan oğlunun bir ay önce izne geldiğini belirtti. Baba Tekin, oğluyla her gün telefonda görüştüğünü anlatarak, "Oğlumla en son görüşmemde. En yakın arkadaşının terhis olduğunu kendisinin de onun gibi terhis olarak 3 ay sonra eve döneceğini söyledi. Ancak en yakın arkadaşı evine dönerken oğlum evine geri dönemedi" dedi.

Oğlunun şehit olmasının ardından yıkılan baba Tekin, anne Bedriye Tekin'in herhangi bir sağlık problemi olması durumuna karşılık evlerinin önünde ambulans bekletildi. Anne Bedriye Tekin acısından evden dışarı çıkamazken, şehit için evinin önünde baba Tekin taziyeleri kabul etti. Terhisine 3 ay 10 gün kala şehit olan Lokman Tekin'den geriye acemi birliğini yaptığı Hatay'da üzerinde "Canım aşkım" yazılı komando kıyafetli fotoğraf kaldı.

Şehidin cenazesi bugün Merkez Sabancı Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 12:39:16
Güncelleme :12 Mayıs 2009 Salı 12:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?