3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'ya yeni Albaraka Türk şubesi

Albaraka Türk Katılım Bankası, 99. şubesini Adana'da açtı.

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, açılışta yaptığı açıklamada, Adana'da bugün 3. şubelerini açtıklarını belirterek, bu şubeyle birlikte Albaraka Türk'ün ülke genelindeki şube sayısının 99'a ulaştığını, yarın da İskenderun'da 100. şubeyi hizmete açacaklarını ifade etti. Büyükdeniz, "Yarın açacağımız İskenderun şubemizle 100 rakamına ulaşmış oluyoruz. Bu son senelerde Albaraka Türk'ün şubeleşme atağının ve organik büyüme isteğinin bir sonucu. Bu şubeleşme çabamız önümüzdeki dönemlerde devam edecektir" dedi.

2008 yılını 100 şube ile kapattıklarının altını çizen Büyükdeniz, "2009, tahmini biraz zor bir yıl. Ama, bu bizim büyüme planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmaz. Biz yine en az 10-15 şube açmayı planlıyoruz 2009 yılı içerisinde" diye konuştu.

2008 yılında mevduat büyüklüğü açısından büyüme hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Büyükdeniz, bu yılı mevduat açısından yüzde 30 civarında büyümeyle kapattıklarını söyledi. Küresel ekonomik krizin etkilerine de değinen Büyükdeniz, Türkiye'de güven krizi yaşandığını kaydetti. Güven krizinin aşılmasıyla ekonomik krizin daha rahat atlatılacağını düşündüğünü belirten Büyükdeniz, şunları söyledi:

"Bu konuda reel sektörün de, hükümetin de, bankaların da üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum. Reel sektörle bankaların farklı gemide olduğunu düşünmüyorum. Biz Albaraka Türk olarak, krizleri ortak kader olarak görüyoruz. Bizim politikamız, bu krizi müşterilerimizle birlikte aşmak yönünde. Bizim açımızdan kriz ortak kader. Bu kaderi birlikte yaşayıp aşacağız."

Türkiye'de firmaların öz kaynak konusuna önem vermediğini vurgulayan Büyükdeniz, "Bu kriz ortamında öz kaynakları güçlü firmalar krizden daha güçlü çıkacaklar. Bu kriz ortamı, firmalarımızın öz kaynaklarını güçlendirmesi açısından da bir fırsat olabilir. Biz genel olarak Türkiye ekonomisine güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Albaraka Türk Katılım Bankası'nın Özler Caddesi üzerindeki Küçüksaat Şubesi'nin açılışına; Adana Valisi İlhan Atış, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve bankanın müşterileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?