3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'yı Almanya'da tanıtacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Avukat Yusuf Özer, 15 Ekim'de Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenecek kitap fuarında Adana'yı tanıtacak.

Adana Ticaret Odası'nın (ATO) hazırladığı ve Adana'yı anlatan broşür ve CD'lerle Frankfurt'a gidecek olan Özer, gezi öncesi ATO Başkanı Şaban Baş'ı makamında ziyaret etti. Özer, ziyarette, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un onur konuğu olarak katılacağı kitap fuarında Adana'yı tanıtmak için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini ifade etti. Özer, yurt dışındaki tanıtımın Adana'ya büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

"Bir kentte ticaret iyi ise her şey iyidir" diyen Özer, Adana ticaretinin çok daha iyi olması için odaların görüş ve önerilerine büyük önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Özer, belediye başkanı olması halinde sürekli olarak Ticaret Odası ile diyalog halinde olacağının sözünü verdi.

ATO Başkanı Şaban Baş da, Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığını açıklayan Yusuf Özer'i tebrik etti. Baş, "Kentimizde böyle genç ve dinamik bir başkan görmek bizi sevindirir. Size şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Adana'nın yıllarca sahipsiz kaldığını belirten Baş, "Düşünün hala bir bakanımız bile yok. Bakanımız olmadığı gibi Adana'ya ne başbakan ne de bakan geliyor. Ancak başbakan ve bakanlar bizim Ticaret Odası olarak yaptığımız fuarlar ve çeşitli girişimler nedeniyle geliyor. Ama bir Gaziantep ve Kayseri'ye her hafta bakan geliyor. İster istemez bu ziyaretlerde o illerin ticaretini canlandırıyor. Biz de kentimize güzel işler yapmalıyız. Seçimler bir bayrak yarışıdır. Bu yarışta size şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 10:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?