4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ADASO üyeleri Teknokent'i gezdi

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Özgümüş, Teknokente ekonomik sıkıntılar sebebiyle para desteği veremeyeceklerini ancak tanıtımında gönüllü olduklarını söyledi.

ADASO Meclis üyeleri, Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, bu yıl içerisinde açılması planlanan Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile ilgili bilgilendirildi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özgümüş ve Meclis üyelerine Çukurova Teknokent ile ilgili bilgi verdi, üniversite, sanayi ve ticaret bağının güçlenmesine önemli katkı sağlayacağını bildirdi. Akınoğlu, "Teknokentin faaliyete geçmesi yüksek teknolojinin de kente gelmesi demek. Yazılım şirketleri, elektronik şirketler, haberleşme şirketleri hepsi Ar-Ge yapacak. Bunun sonucu olarak ulusal ve uluslararası başka şirketler de kente gelecek'' dedi.

Teknokent'te araştırma geliştirme yapan şirketlerin, vergi ve SSK primlerinde yüzde 30'a varan oranda avantajlı olacağını ifade eden Akınoğlu, araştırma geliştirme yapacak şirketlere yönelik kiralama işlemlerinin başladığını söyledi.
Üniversite yerleşkesi içerisinde kurulan teknokentin, öğretim üyelerinin sanayicilerle birlikte çalışmasına zemin hazırlayacağını belirten Rektör Akınoğlu, teknokentin internet altyapısını oluşturmaya başladıklarını, ÇÜ'nün bilgi sistemleri alt yapısını kullanacağını bildirdi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, ADASO'nun bütçe olanaksızlığından dolayı doğrudan para desteği veremeyeceğini söyledi. Özgümüş,"Ancak gerek inşaatın bitirilmesi için bakanlıktan gelecek ödeneğin alınmasında, gerekse teknokentin faaliyete geçtikten sonra sanayicilere tanıtılmasında, avantajlarının anlatılmasında, odanın her türlü iletişim kanalları kullanılacak. Teknokentin avantajları konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinde aktif olarak yardımcı olacağız" diye konuştu.

Adana Sanayi Odası Meclis üyeleri, Çukurova Teknokent inşaat alanına giderek incelemelerde bulundu, Rektör Akınoğlu'ndan yapılan çalışmalar ve projeyle ilgili bilgi aldı.

Teknokent çalışmalarına Ticaret Odası ve Ticaret Borsası gibi kuruluşlar 100 milyar lira civarında destek sağlarken Sanayi Odası bütçesi elvermediği gerekçesiyle 10 milyar liralık bir katkı sunmuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 10:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?