4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ADASO'dan İtalyanlara yatırım çağrısı

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, İtalya ile ticari ilişkilerin istenilen düzeyde olmadığını, ticaretin geliştirilmesinin yanı sıra ortak yatırımların hedeflenmesi gerektiğini söyledi.

İtalya Büyükelçisi Büyükelçi Carlo Marsili başkanlığında Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müsteşarı Patrizia Falcinelli Azzoni, İzmir Konsolosu Simon Carta ve Diş Ticaret Merkezi Müdürü Roberto Luongo'dan oluşan İtalya Büyükelçiliği Heyeti, ADASO'yı ziyaret etti. ADASO Başkanı Ümit Özgümüş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen İtalya heyeti, bölge ekonomisi ve yatırım konularında bilgi aldı.

İtalya'nın Türkiye'ye doğrudan yatırım yapan ülkelerin başında yer aldığını, çoğunluğu İstanbul ve Ege bölgelerinde 700'ü aşkın firmanın bulunduğunu belirten Büyükelçi Marsili, "Artık Anadolu'ya yatırım yapmak istiyoruz. Potansiyeli yüksek olması nedeniyle Adana'ya önem veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız işbirliğinin hangi konularında olabileceğini araştırmak için bölgeyi ziyaret ediyoruz" diye konuştu.

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, Almanya ve İtalya ile işbirliğine büyük önem verilmesine rağmen, İtalya ile istenilen düzeye çıkarılamadığını söyledi. Adana'nın İstanbul'dan sonra en önemli sanayi ve tarım bölgesi olduğunu ifade eden Özgümüş, "İkili ticareti artırmamızın yanı sıra biz hedef olarak ortak yatırımları koyuyoruz. Ticaretimizi geliştirelim ancak, asıl hedef Adana'da ortak yatırım yapmak olmalı" dedi.

Adana'nın sanayi ve tarım altyapısı ile yatırımlar için çok cazip olduğunu ifade eden Özgümüş, "Emek yoğun konularındaki yatırım için büyük avantaj. Uygun yatırım alanı, hava, deniz, kara ve demir yolları açısından büyük potansiyel bulunuyor. Ortak yatırımlarla sizler Suriye, İran ve Kafkas Cumhuriyetleri, bizler de Avrupa Birliği pazarlarına girebiliriz. Bu konuda somut adımlar atalım, İtalyan ve Adanalı işadamlarını buluşturalım" önerisinde bulundu.

İtalya'nın İzmir Konsolosu Simon Carta ise, Türk işadamlarına vize konusunu sorun olmaktan çıkarmaya çalıştıklarını, Sanayi Odası ile protokol yaparak oda üyelerine uzun vadeli vize vereceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 11:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?