2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ADASO'dan Zencan'a seyahat

Adana Sanayi Odası (ADASO), 2006 yılında gerçekleştirilen İran ziyaretinin olumlu sonuçlarından sonra, şimdi de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Zencan eyaletine iş seyahati gerçekleştiriyor.

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinden oluşan bir heyet, Türkiye’ye yeni atanan İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Bahman Hosseınpour’un daveti üzerine, Adana-İran arasındaki ticari ilişkilerin daha da artırılması çalışmaları konusunda görüş alıverişinde bulunmak üzere İran Büyükelçiliği’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleşen toplantıda ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, 2006 yılında ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, Tebriz ve Tahran’ı kapsayan bir İran ziyareti gerçekleştirdiklerini, ziyaret kapsamında Türk ve İran işadamlarının ikili görüşmeler yapma imkanı bulduğunu bildirdi. Bu görüşmeler sonucunda özellikle mobilya ve tekstil sektörlerinde önemli ticari bağlantıların kurulduğunu söyleyen Özgümüş, “Ancak iki ülke arasındaki ticaret hacmi hala yeterli değil, ilişkilerin sıklaştırılması gerekir” dedi.

Büyükelçilik yetkililerinin, genellikle Türklerin yoğun olduğu, büyük sanayi bölgesi Zencan’a iş seyahati önermeleri üzerine Özgümüş, Aralık ayı içerisinde Zencan bölgesine Adanalı işadamlarıyla bir iş seyahati organize edebileceklerini söyledi.
Özgümüş bu ziyaretten sonra da İranlı işadamlarını Adana’ya beklediklerini Büyükelçilik yetkililerine iletti.

İran Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Ahmad Noorani ise, “Türkiye-İran dış ticaret hacmi yıllık 12 milyar dolar, ticarete konu olan ürünler ise oldukça sınırlı, ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerek” diye konuştu.

Ahmad Noorani, İran’da Türklerin yoğun olduğu 4 milyon nüfusa sahip olan Zencan’daki Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile Adana Sanayi Odası üyelerini buluşturmaya yönelik bir organizasyonun gerçekleştirilmesi amacıyla Zencan Valiliği ve Zencan Ticaret Odası’nı harekete geçireceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 10:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?