3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ADASO'nun projesine BM'den destek

Adana Sanayi Odası (ADASO) tarafından hazırlanan ve çevresel tehditlerin çevresel fırsatlara dönüştürülmesini hedefleyen proje, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle oluşturulan Binyıl Kalkınma Hedefleri Fonu’ndan destek almaya hak kazanan projede, çevresel kaynakların kaybının kazanıma dönüştürülmesi hedefleniyor.

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, dezavantajlı çocukların meslek sahibi yapılarak işe yerleştirilmesini amaçlayan ‘Negatiften Pozitife Kaynak’ projesinin başarıyla uygulanmasının ardından, ‘Çevresel Tehditlerin Çevresel Fırsatlara Dönüştürülmesi’ projesinin de BM tarafından ikinci kez kabul edilmiş olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Proje kapsamında; kimya, plastik-kauçuk ve metal sektörlerinde faaliyet gösteren 30 küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşu görevlilerine, atıkların kazanıma dönüştürülmesi konusunda eğitim verilecek. TOBB ve UNDP desteğiyle 8 ay sürecek proje süreçleri, tanıtım, eğitime katılacak KOBİ’lerin belirlenmesi, sektörlere özgü eğitim içeriğinin oluşturulması, sektörlere yönelik eğitimlerin verilmesi şeklinde gerçekleşecek.

Proje çerçevesinde; katı atıkların karakterize edilmesi, sınıflandırılması, taşınması, depolanması ve nihai bertarafı ile İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?