4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adli Tıp'ın korkusuz kızları!

Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'nda stajyer olarak görev yapan Mersin Üniversitesi Adli Tıp Teknik Uzmanlık Yüksek Okulu'nun kız öğrencileri olay yerindeki cesetleri korkusuzca inceliyor.

AB ülkelerinde uygulanan Adli Tıp Uzmanlığı'nın yerleştirilmesi için 3 yıl önce Mersin Üniversitesi'nde açılan Adli Tıp Teknik Uzmanlık Yüksek Okulu daha çok kız öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Öğrenciler mesleklerin inceliklerini, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'nda staj yaparak öğreniyor.

Adana Adli Tıp Kurumu'nda staj yapan kız öğrenciler, suçun ve suçlunun aydınlatılmasında yardımcı oluyor. Morgta ve olay yerinde cesetler üzerinde inceleme yapan öğrenciler, adli tıp uzmanlarına da yardımcı
oluyor.

Adana'da dün yaşanan bir intihar olayında da 4 stajyer genç kız olay yerine giderek vatandaşın trenin altında parçalanmış cesedini topladı. Bölümü isteyerek ve bilerek tercih ettiklerini belirten stajyer öğrencilerden Melike Kasker, çoğu insanın cesaret edemedikleri işi yaptıklarını belirterek, "İlk zamanlar otopsilere girerken zorlandım ancak sonradan alıştım. Artık sahaya çıkıp parçalanmış cesetleri bile rahatça toplaya biliyorum" dedi.

Bazı arkadaşlarının yaptıkları mesleğin zorluğu nedeniyle depresyona bile girdiğini belirten Kasker, ilerleyen zamanda alıştıklarını, cesetlerle ilgilendikçe sıradan olduğunu vurguladı. Türkiye'nin ilk eğitimli ve kadın teknikerleri olmaktan dolayı büyük gurur yaşadıklarını anlatan Kasker, "Kadınların elinin değdiği her alanda başarı elde edilir. Adli tıp çalışmalarında da bizimle birlikte bu başarının yakalanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu Morgu yetkilileri de kızların bu alanda yetişmesinin çok isabetli olduğunu, ceset incelenmesi çok titiz bir iş olduğunu, genç kızlarında bu işleri çok iyi yaptığını söyledi.

Yetkililer eğitimsiz teknikerlerin hiçbir tıbbi bilgileri olmadığı için verimli otopsinin gerçekleştirilemediğini okulda yetişecek teknikerlerle adli tıp uzmanları ve savcılara büyük kolaylık sağlandığını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 11:20:03
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 11:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?