30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Adliye arkasında silahlı çatışma

ADANA Adliyesi’nin yakınlarında silahlı çatışma çıktı. 1 kişi silahıyla yakalanırken, 3 kişi kaçtı. Ölen ve yaralanın olmadığı silahlı çatışmada 4 kurşun bir banka şubesinin binasına isabet etti.

Adliye binasının kuzey kapısı yakınında Seyhan Oteli karşısında 2 kişinin tabancayla birbirlerine ateş edip yanlarındaki 2 kişiyle birlikte değişik yönlere kaçması, polisi hareketlendirdi. Aynı saatlerde çete üyesi 56 kişinin de adliyeye çıkarılacak olması nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan polis, kendilerine yönelik bir saldırı olabileceği ihtimali üzerinde de durdu. 

Devriye gezen ekipler kısa sürede bölgeyi kontrol altına aldı. Silah kullananlardan 32 yaşındaki Ali Güneş Cemiloğlu, eşkal üzerine Büyükşehir Belediyesi arka sokağında yakalandı. Cemiloğlu’nun kullandığı tabanca ise bina önünde park edilmiş bir minibüsün altında bulundu. Silahlı çatışmanın başladığı yerde atılan kurşunlardan 4’ü adliye yanındaki Finansbank Adana Şubesi binasının giriş kapısı ve pencerelerine isabet etti. Paniğe neden olan çatışmada, yaralanan olmadı.

Gözaltına alınan Cemiloğlu, “Adliyede duruşmam vardı. Çıkışta hasımlarımın bana sıkacaklarını öğrendim, karşılaştık ellerini bellerine atıp silah çıkartıyorlardı, ben onlardan hızlı davrandım ve silahımı çekip ateş ettim” dedi.

Cemiloğlu’nun yanında bulunan ve duruşma çıkışı silahı kendisine verdiği sanılan kişi ile ‘hasımlarım’ dediği 2 kişiyi arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 15:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?