2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adliyede hazin tören

Emekli Başsavcı Ruhi Ünlü, oturduğu Turgut Özal Bulvarı’ndaki evinde gece saat 02.30 sıralarında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Ruhi Ünlü için, yıllarca görev yaptığı Adana Adliyesi’nde cenaze töreni düzenledi. Törene ailesinin yanı sıra Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Menteş ile emekli Başsavcı Galip Dinçer, savcı, hakim, avukat ve adli personel katıldı. Törende, Ünlü’nün 5 gün önce nişanlanan avukat kızı Kumru ile eşi Şükran Ünlü sinir krizleri geçirdi.

Ünlü’nün Türk bayrağına sarılı tabutu başında bir konuşma yapan Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Karataş, "Adliye mensupları olarak en üzüntülü günü yaşıyoruz. Ruhi ağabeyimi kaybettiğimiz için üzüntülüyüz" dedi.

Adana Barosu Başkanı İsmet Altuğu ise, "Hukuk camiası çok sevdiği Ruhi abisini kaybetti. Kendisi çok değerli bir insandı, sevgi doluydu. Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
Tören sırasında eşi Şükran Ünlü, "Arkadaşlarının yanına böyle mi gelecektin? Bizi yalnız bırakma" diye tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

67 yaşında hayata veda eden emekli Başsavcı Ruhi Ünlü’nün cenazesi sevenlerinin omuzlarında Kabasakal aile mezarlığına götürülerek burada dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yaklaşık 40 yıllık hukukçu olan Ruhi Ünlü, önce avukatlık daha sonra çeşitli illerde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Kozan Başsavcılığı ve Adana Başsavcı Vekili iken Şubat 2002 yılında yaş haddinden emekliye ayrılan Ünlü’nün oğlu doktor, kızı ise avukatlık yapıyordu.

adana
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 15:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa KAYAPINAR IP: 85.106.205.xxx Tarih : 31.05.2008 16:00:11

Allah rahmet eylesin...