3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ADSİAD projesine Koç'lardan destek

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) "Marka Okul Projesi"ni hayata geçirdiği Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi’nden 10 öğrenciye Koç Grubu tarafından burs verileceği bildirildi.

ADSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Koç Grubu, Türkiye genelinde “Meslek lisesi memleket meselesi” sloganıyla yürüttüğü proje kapsamında 182 okuldan 2 bin 100 öğrenciye burs vermeyi hedefliyor.

Ülke genelinde yürütülecek olan proje kapsamında ADSİAD’ın girişimleri sonucu "Marka Okul Projesi"nin yürütüldüğü Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi’ne yeni kayıt yaptıran 10 başarılı öğrenci seçilecek. Burs için seçilecek öğrencilere ayrıca Koç Grubu bünyesinde staj yapma imkanı sağlanacak. 4 yıl boyunca burs alacak öğrencilere Koç Grubu tarafından bir de koç atanarak okul dışı eğitimleri sağlanacak. Staj döneminin sonunda Koç Grubu ile çalışmak isteyen öğrencilerin iş başvurularına da öncelik tanınacak.

ADSİAD Mesleki Eğitim Komisyonu Başkanı Barış Avcı, "Marka Okul Projesi"nin Türkiye’ye model olacak bir sorumluluk projesi olduğunun altını çizdi. Adana’nın işsizlik sorununun en yoğun olduğu illerden biri olduğunu belirten Avcı, Adanalı sanayici ve işverenin de kalifiye ara eleman bulmakta sıkıntı çektiğini hatırlattı. ADSİAD’ın, bölge işadamlarının sorunlarını çözmeye yönelik tüm projeleri destekleme azmi ve kararlılığında olduğunu söyleyen Avcı, bu projede gösterdikleri iş birliği için Koç Grubu'na da müteşekkir olduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?