2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ADSİAD tedirginlikten rahatsız

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Cahit Sınmaz, küresel krizin piyasalar üzerinde yarattığı tedirginlik psikolojisinin iş çevrelerini olumsuz etkilediğini belirterek, hükümet kanadından iş dünyasını rahatlatacak adımlar beklediklerini söyledi.

Sınmaz, yaptığı açıklamada, finans krizinin etkisiyle piyasalarda oluşan tedirginlik psikolojisinin iş çevrelerini olumsuz etkilediğini ve kriz öncesi taahhütlerin dışında neredeyse iş döngüsünün durduğunu belirtti.

Sınmaz, çeşitli kaynaklardan Türkiye'nin tüm dünya piyasalarını etkileyen krizden çok fazla etkilenmediği şeklinde açıklamaların geldiğini anımsatarak, "Ancak biz iş dünyasının içerisinde olan aktörler çok iyi biliyoruz ki, Türk iş dünyası da en az Avrupa'daki iş çevreleri kadar etkilendi. Bu nedenle kamuoyuna güven vermek amacıyla başvurulan popülist ve siyasi içerikli mesajlar yerine, hükümetin iş çevrelerini rahatlatacak somut adımlar atmasına acilen ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

ADSİAD Başkanı Sınmaz, Türkiye'nin yaratılan suni gündem ve siyasi krizler bir tarafa en büyük ve öncelikli sorunlarının ekonomik göstergeler olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bugün tüm ülke yatırımı, işsizliği, istihdam ve üretimi konuşması gerekirken, güçlü bir Türkiye için güçlü bir ekonomi gerektiği göz ardı edilerek, siyasi gelgitlerle halkın ilgisi başka taraflara çekiliyor. Yaşadığımız kriz, en yakın örnek olarak Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde somut bir şekilde kendisini göstermiştir. Dev tesisler durma noktasına gelmiş ve çoğu personel çıkarmak sorunda kalmıştır. İstihdamı artırmak bir tarafa, Adana'da işsizler ordusuna yeni fertler kazandırmıştır."

Yaşanan tedirginlik psikolojisini dağıtacak ve iş dünyasının yatırıma ve üretime yönelebileceği güvenli bir psikolojik ortamın kati suretle tesis edilmesi gerektiğine işaret eden Sınmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşanan finans darlığında bankaların tutumu da çok önemli. Suların durulduğu dönemlerde bizlerle iyi ilişkiler kuran bankalardan, bu ortamda da sorumluluk üstlenerek bizim safımızda durmalarını bekliyoruz. İyi günde bizlerle çalışmak ve iyi iletişim kurmak isteyen bankaların bu günlerde göstereceği tutum, uzun vadede bizim de çalıştığımız bankalarla olan ilişkilerimizde elbette belirleyici olacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 16:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?