4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ADT'den müzikal komedi

DON GİOVANNİ VE UŞAĞI PULCİNELLA ADANA SEYİRCİSİ İLE BULUŞUYOR

Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğu Kültür Köprüleri Programı kapsamında, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen geleneksel İtalyan müzikal komedisi olan "Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella" adlı oyun, 5-9 Ocak 2010 tarihleri arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda gösterime girecek.

Ankara İtalyan Kültür Merkezi liderliği ve koordinatörlüğünde yürütülen “KaleidoscopEurope” Projesindeki 7 ana etkinlikten biri olan “Don Giovanni’nin Binlerce Yüzü: Kültürlerin Kesişmesi” etkinliği, “Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella” adlı müzikal komedi ve atölye çalışmalarından oluşuyor.

“Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella” adlı müzikal komedinin, Türkiye Prömiyeri 12 Haziran 2009 tarihinde Ankara-Küçük Tiyatro’da gerçekleştirildi. Avrupa Prömiyeri ise 25 Eylül 2009 tarihinde, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından İtalyanca alt yazı ile Türkçe olarak Floransa-Teatro di Rifredi’de sergilenen oyun, İtalyan basını ve seyircisi tarafından büyük ilgi gördü. Türkiye turnesi kapsamında Kasım ayında Erzurum’da ve Aralık ayında Konya’da sahnelenen “Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella”, 5-9 Ocak tarihleri arasında da Adana Devlet Tiyatrosu Sahnesinde tiyatro severlerle buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 14:46:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 20:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?