2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Afiş asan 7 üniversiteliye gözaltı

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi'nde, 1 Mayıs kutlamalarına çağrı amacıyla afiş asan 7 öğrenci, Rektörlüğün koyduğu yasağa uymadıkları gerekçesiyle Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.


Eğitim Fakültesi'ne ait R1 ve R2 dersliklerinin bulunduğu bölgeye, 1 Mayıs kutlamalarına çağrı amacıyla, gece bir grup öğrenci tarafından ‘Ekim Gençliği’ ile ‘Bağımsız Demokratik Sınıflar Platformu (BDSP)’ imzalı afişler asıldı. Afişlerin yasak olduğunu belirten üniversitenin özel güvenlik elemanları, polisi çağırarak toplatılmasını istedi.

Sabah saatlerinde R1 ve R2 derliklere gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri afişleri toplarken, bir öğrenciyi de gözaltına aldı. Ekiplerin bölgeden ayrılmasının ardından yeniden toplanan bir grup öğrenci, yasak olduğu belirtilen afişleri tekrar asmaya başladı. Yasaklı afişlerin yeniden asıldığı haberini alan özel güvenlik elemanları ile polis, öğrencilere müdahale etti. Asılan afişlerin indirilmesine izin vermeyen öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı.

Afişlerin toplanmasına izin vermek istemeyen 6 öğrenci gözaltına alındı. Kelepçelendikten sonra yerlerde sürüklenerek götürülen öğrenciler, “Bu üniversitede ‘paralı eğitime hayır’ dediğimiz için baskı uygulanıyor. Bar ve pavyon afişlerine izin veren rektörlük, demokrasi adına yapılan 1 Mayıs kutlamalarına çağrı afişlerine yasak koyuyor” diye bağırdı.

...
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 12:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?