4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ağaç dalı yüzünden birbirlerine girdiler

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Çatalpınar köyünde, traktörle geri manevra yaparken bir narenciye ağacının dalının kırılmasına neden oldukları için köylüler arasında başlayan tartışma, kazma kürekli kavgaya dönüştü.

Alınan bilgiye göre, Yüreğir ilçesine bağlı Çotlu köyünde yaşayan Mardinli Murat Kaya (28), Şeyhmuz Kaya (18) ve Üveyt Kaya (38), yakacak olarak kullanmak amacıyla yol kenarlarındaki ağaç dallarını toplarken, traktörle geri manevra yaptıkları sırada Çatalpınar köyünden Dede Akbaş (60), Musa Akbaş (34) ve Hüseyin Akbaş'a (52) ait narenciye bahçesindeki bir ağacın dallarını kırdılar.

Kaya ile Akbaş aileleri fertleri arasında başlayan tartışma, bir süre sonra kazma kürekli kavgaya dönüştü. Olayı haber alan diğer aile üyelerinin olay yerine gelmesi ile bir anda büyüyen kavgaya, Yakapınar Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler müdahale etti.

Kavgaya karışanları ayırmakta güçlük çeken jandarma ekipleri, havaya ateş etti. Her iki taraftan hafif yaralananların bulunduğu kavgaya neden oldukları iddiasıyla Murat Kaya, Şeyhmuz Kaya, Üveyt Kaya, Dede Akbaş, Musa Akbaş ve Hüseyin Akbaş, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü

AA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 14:22:28
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 14:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?