5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Ağar'dan TEKEL işçisine destek

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Adana’da TEKEL işçilerine destek vererek, hükümetin erken seçimden kurtulamayacağını ve Türkiye’nin erken seçime doğru gittiğini söyledi.

Özelleştirilmesi planlanan Adana TEKEL Sigara Fabrikası’nda direnen 750 işçiye destek vermek için, partililerin oluşturduğu konvoy eşliğinde fabrikaya gelen DYP Genel Başkanı Ağar, işçiler tarafından "Elazığ’ın kralı sattırmayın TEKEL’i" sloganları ile karşılandı. İşçi temsilcileri ve bazı işçilere sarılarak moral vermeye çalışan Ağar, ülkede emeğin, göz yaşının olduğu her yerde DYP’nin desteğinin varolacağını ifade etti.

Hükümetin işçiyi, köylüyü, çiftçiyi, memuru ve dar gelirli kesimleri yok saydığını savunan Ağar, "Siz kimin hükümetisiniz?" dedi. Hükümete destek veren grup ve meslek kuruluşlarının hükümet tarafından dışlandığını ileri süren Ağar, "Hükümet mutlaka halka hesap verecek. Bu kaçınılmazdır. Şüpheniz olmasın" diye konuştu.

İktidarın baskı ve zorba tavırlar ile bir çok kesimi korkutabileceğini ileri süren Ağar, "Milletin en zor gününde en zor görevinde göğüs germesini bildik. Milletin hizmetinde olduk. Siz herkesi korkutabilirsiniz ama Mehmet Ağar’ı asla korkutamazsınız. DYP’yi asla korkutamazsınız" dedi.
TEKEL işçisinin yüksek voltajının tüm ampulleri patlatmaya yeteceğini öne süren Ağar, konuşmasını zılgıtlar eşliğinde tamamlayarak, Adana TEKEL Sigara Fabrikası’ndan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 21:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?