29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ağar'ın konvoyunda ölen polis kaza kurbanı

Adana'da, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın katıldığı toplantının düzenlendiği spor salonunda önlem alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait otobüste, tabancayla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen polis memurunun “şaka” sırasında arkadaşı tarafından vurulduğu belirlendi.

14 Ocak Pazar günü, merkez Yüreğir ilçesindeki Serinevler Spor Salonu'nda düzenlenen ve Mehmet Ağar'ın da katıldığı “DYP'ye Katılım Toplantısı”nda görevli polis memurlarının bulunduğu otobüste tabancayla yaralanan ve kaldırıldığı Yüreğir Başkent Hastanesinde hayatını kaybeden Öner Yücesoy'un (29) ölümüyle ilgili cumhuriyet savcılığınca, 4 polis memurunun ifadesine başvuruldu.

Adli tıp kurumunda yapılan otopside, kurşunun, Yücesoy'un kafasının sol tarafına isabet ettiği ve sağ tarafından çıktığı belirlendi. Polis memurlarının ifadelerinde, Yücesoy'un beylik tabancasını, aralarında yaptıkları şaka sırasında, arkadaşı B.Ç'nin kullandığı ortaya çıktı.

Yücesoy'un otobüste tabancasıyla oynadığı ve “doldur boşalt” yaptığı, arkadaşlarının “bir kaza çıkaracaksın silahla oynama” şeklinde uyarıda bulunduğu belirtildi. Yücesoy'un, “Siz bu silahla şaka bile yapamazsınız?” diyerek tabancasını B.Ç'ye verdiği ve tetiğin düşürülmesi sırasında farkına varılmayarak namluya sürülmüş merminin ateş aldığı ve Yücesoy'un kafasına isabet ettiği kaydedildi.

Yetkililer, 2.5 yıllık polis memuru olduğu belirtilen B.Ç'nin, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandığını, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdiler.
a.a
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 13:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?