5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Ağlatan merhamet!

Adana'da tekerlekli sandalyeye mahkum 80 yaşındaki İclal Camgil, kendisi gibi lösemi hastası olan 6 yaşındaki çocuk ile ailesine sahip çıktı. Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Sümer Mahallesi'nde oturan 80 yaşındaki lösemi hastası İclal Camgil, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kendisi gibi tedavi gören lösemi hastası 6 yaşındaki Hakan Yılmaz'ın ailesinin güç durumda olduğunu görünce yardım elini uzattı.

Hatay'dan tedavi için gelen küçük Hakan'ın annesi ile 2 kardeşinin hastane koridorlarında ve bahçesinde perişan halde kalmasına yüreği dayanmayan İclal nine, anne Sibel Yılmaz'a (31) anahtarlarını vererek evinde kalmalarını söyledi. 7 aydır Sibel Yılmaz ile çocukları Hakan, Kerimcan (4) ve 5 aylık Umutcan, İclal ninenin evinde barınmaya başladı. Kocası Hatay'da asgari ücretle çalışan Sibel Yılmaz, 5 aylık oğlu Umutcan'ı da İclal ninenin evinde dünyaya getirdi.

Yılmaz ailesinin hastaneye her seferinde geç geldiğini ve merak ederek sebebini sorduğunu belirten İclal Camgil, "Hatay'dan geldiklerini ve maddi yönden çok zor durumda olduklarını öğrenince evimin anahtarını verdim. Gidin bir odasında da siz oturun dedim. Geçtiğimiz Şubat ayından bu yana evimde kalıyorlar. Benim de 3 ayda bir aldığım yaşlılık aylığım var. O da bir yere kadar yetiyor" dedi.

Lisemi hastası küçük Hakan ile birlikte 2 kardeşi ve annesine evinin kapısını açan lösemi hastası ve emik erimesine bağlı olarak tekerlekli sandalyeye mahkum İclal nine, "Maddi durumum iyi olsa kimseden yardım beklemezdim. Hayırseverlerin yardımını bekliyorum" diye konuştu.

6 yaşındaki lösemi hastası Hakan'ın annesi Sibel Yılmaz, İclal Camgil'in biri hasta 3 çocuğuyla birlikte kendisine sahip çıktığını, çok büyük yardımını gördüğünü söyledi. Çocuğunun tedavi masraflarını SSK'nın karşıladığını belirten Yılmaz, "Doktorlar çocuğumun iyi beslenmesi gerektiğini söylüyor. Ama 1 kilo süt bile alamıyorum. Her gece ağlıyor. Oyuncak istiyor alamıyorum. Zaten Hatay'dan gelip giderken eşimize dostumuza 2 milyar lira borçlandık. Eşim Hatay'da, gelip gidemiyor. Telefonla soruyor ben 'iyi' demek zorunda kalıyorum" diyerek gözyaşı döktü.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 10:49:58
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?