2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ağlatan yangın!

AĞLATAN YANGIN

Adana'da bir kişi, evinde çıkan yangında eşini ve oğlunu kurtardıktan sonra eşyaları kül olunca gözyaşlarına boğuldu.

Eskicilik yaparak geçimini sağlayan bir çocuk babası Ömer Kütük, eşi Derya ve oğlu 3 yaşındaki Berat Kütük ile birlikte yaşadığı merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki evlerinde yangın çıktı. Ailenin uyuduğu sırada oturma odasındaki televizyonun fişinin elektrik kontağı yapmasından kaynaklandığı sanılan yangında alevler evi sardı.

Baba Ömer Kütük, duman kokusundan uyanınca eşini ve çocuğunu kaldırıp duman ve alevlerin arasından sokağa çıkardı.

İtfaiyeye haber veren komşuları da hortumlarla yangını söndürmeye çalıştı. İtfaiye sokak dar olduğu için evin bulunduğu yere ulaşamadı. İtfaiye ekiplerinin müdahale edemediği yangını, komşuları hortumla su sıkarak söndürdü. İtfaiye ekipleri ise soğutma çalışmasına katıldı. Ancak, Ömer Kütük'ün evi kül oldu. Beş yıllık evli olan ve eskicilik yaparak geçimini sağlayan ailenin evinde bir tek eşya bile kalmadı.

Eşini ve çocuğunu kurtaran eskici Ömer Kütük, "Eskicilik yaptığım için gece çalışıyorum. Bu nedenle gündüz uyuyordum. Duman kokusuna uyandım. Baktım evim yanıyor. Hemen çocuğumu ve eşimi dışarı çıkardım. Ama eşyalarım kül oldu" diyerek ağladı.

Komşuları eskiciyi, "Sende bir şey var mı? Çocuğunda bir şey var mı? Yok. Cana geleceğine mala gelsin. Hepsi yerine gelir evin tertemiz olur. Ağlama" diyerek teselli etmeye çalıştı.

Ancak eskici, gözyaşları içinde, "Bakın ev kül oldu nasıl yerine gelecek" dedi. Kütük, yardım edilmezse üç yaşındaki çocuğuyla sokakta kalacağını söyledi.

Yangından canını zor kurtaran eşi Derya Kütük de oğlu Berat'a sarılarak şöyle konuştu: "Eşim haber verdi hemen dışarı çıktık. Evimiz kül oldu ama ne yapalım. Allah'a şükür biz de bir şey yok. Oğluma bir şey olmadı o bana yeter." Eskicilikle geçinip 250 TL kira ile kül olan evde oturan ailenin tek isteğinin Adana Valisi İlhan Atış'ın kendilerine yardım eli uzatması olduğu belirtildi.

AĞLATAN YANGIN
AĞLATAN YANGIN
AĞLATAN YANGIN
AĞLATAN YANGIN
AĞLATAN YANGIN
AĞLATAN YANGIN
AĞLATAN YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 10:34:04
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 12:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?