4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Ağzına tıkarım o lafı'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, elinde Adana Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili yolsuzluk dosyaları bulunduğunu ileri süren CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Kimse bana 'yolsuzluk yaptı' diyemez. Ağzına tıkarım o lafı. Bu ülkede hakimler, savcılar var, kimse Ankara'dan gazel okumasın" dedi.

Temayül yoklamasına tepki göstererek AK Parti'den istifa edip, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde MHP'nin adayı olan Durak, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Durak, Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağını söylediği iddialarla ilgili olarak, "Allah'a şükür bana 'çaldı-çırptı, beceriksiz, hizmet yapmadı' diyemiyorlar. Mal varlığımı ortaya atıyorlar. Mal varlığım, Adana'daki varlıklı ailelere göre fazla da değil. Müteahhitlik geçmişimden dolayı bir arazi varlığım var. Varsa ne var, olsun. Kuyumcunun deposunda altın, mobilyacının deposunda kereste olur. Müteahhit demiri, çimentoyu depolayamayacağına göre o da arsa alır" dedi.

Sahip olduğu arsaların 1'i hariç tamamını şahıslardan satın altığını belirten Durak, "Belediye ihaleyle arsa satar, parası olan da alır. Burada bir çalma-çırpma var mı? Adana Defterdarlığı geçen yıl 52 adet arsa satmış, herkes satın alabilir. Aytaç Durak alınca endirekt satış oluyor. Birileri birilerine dosya gönderiyor. Birileri de Adana'yı tanımıyor. Zavallı Ankaralı Süleyman Demirel Bulvarı'nı ne bilsin, buraların 20 yıl öncesini ne bilsin. Belediyemiz çok arsa sattı, halen de satıyor. Belediyenin
satışa sunup da şu an elinde kalan 40 parsel var. Onları da satacağız. Ankara'daki şahıs doğru bilgilendirilseydi 'yolsuzluk' lafı etmezdi. Kimse bana 'yolsuzluk yaptı' diyemez. Ağzına tıkarım o lafı. Bu ülkede hakimler, savcılar var. Kimse Ankara'dan gazel okumasın. Hakkımda soruşturma gani, iftira çok, ama ortada hiçbir şey yok, ortada mahkumiyet yok" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın hakkında soruşturma izni vermesiyle ilgili soru üzerine Durak, "Bir tarihte zamanın İçişleri Bakanı'na 'Seyhan İlçe Belediyesi hakkında yolsuzluk iddiaları var, neden soruşturma açmıyorsunuz' dediğimde, 'Sana da ona da açmıyoruz' dedi. 'Benim korkum yok' dedim. Böyle bir konuşma geçmişti. Bundan sonra nasıl olur bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Belediyenin park ve bahçelerle ilgili ihalelerini kızının aldığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Durak, şunları söyledi: "Bir belediye başkanı rüşvet yiyecek olsa oğlunu, kızını müteahhide ortak eder mi? Şer cephesi böyle diyor; 'peyzaj uygulamalarını Aytaç Durak'ın peyzaj mimarı kızı yapıyor' diyor. Benim kızım yüksek mimar, iç mimar. Peyzajla ilgisi yok. Yıllardır kızım 'baba bir açıklama yap' diyor. 'Benim ne ilgim var' diyor. Daha çok şey söyleyecekler. Yeni bir seçim geliyor, vatandaş sandıkta bu sahtekarların ağzına bu lafları tıkacak. Bugün benim belediyemin koridorlarında ne hırsızlar ne goygoycular ne çeteler ne de militanlar var. Bunları ben 20 yıldır belediyeye sokmadım."

AK PARTİ'YE TEŞEKKÜR
5 yıl önce Adanalılar AK Parti'den aday olmasını istediği için bu partiden aday olduğunun altını çizerek, "Ancak teşkilat direndi, 'istemezük' dedi. O kadar direnç oldu ki Başbakan İstasyon Meydanı'nda elimi kaldırdığında, o teşkilat beni yuhaladı. 5 yıl sonra 2 bini aşkın MHP'li beni ayakta alkışlıyordu. Bu kadar hüsnü kabul görmek beni son derece memnun etti. MHP'de büyük ciddiyet ve tevazu gördüm, MHP teşkilatına teşekkür ediyorum. MHP'nin genç, dinamik gücüyle Adana'daki seçimi iyi görüyorum" dedi.

AK Parti'den aday olduğu için pişman olup olmadığının sorulması üzerine Durak, "Ben ilkeleri, prensipleri olan bir insanım. Pişman değilim. AK Parti'den 5 yıl süreyle hizmet etme şansım oldu. Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Durak, diğer partilerin henüz adaylarını açıklamamasının nedeninin sorulması üzerine, "Hesapları tutmuyor. Diğer partiler Aytaç Durak'ı aşacak bir isim bulamıyorlar. 29 Mart'a kadar da bulamayacaklar gibi" ifadelerini kullandı.
Durak, bir başka soru üzerine, AK Parti'den istifa ettiği günün ertesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i aradığını ve "Melih sen rahat ol, bir parti iki güçlü belediye başkanını birden silemez" dediğini, ancak Gökçek'in rahat olamadığını söyledi.

"ÜÇÜ BİRDEN ADAY OLSUN"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, merkez ilçe Seyhan Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Azim Öztürk'le ilgili olarak da şunları söyledi: "Başbakan bir gün, 'adam veriyoruz, yetiştirmiyorsun' dedi. Azim'i kastetti, Azim Hoca'yı. 'Yetişecek adam vermiyorsunuz ki' dedim. Ben geçen seçim öncesi Yüreğir adayını tanıyordum, ama Seyhan adayı Azim Öztürk'ü tanımıyordum. Sonradan öğrendim Azim Öztürk 1999'da ekmek fabrikalarının kapatılması için müşavirlik yapmış."

Geçen seçim öncesi ilçe belediye başkanlarıyla verdiği kelepçeli fotoğrafın hatırlatılması üzerine Durak, "Azim Öztürk'ün seçimi kazanması için o kelepçe şarttı. Kelepçe biraz gevşek olsaydı seçilemezdi. Seyhan'a seçilenler, '1 milyon Seyhanlı' diyorlar. Özellikle Seyhan'a gelenler büyüklük hastalığına yakalanıyorlar. 5 sene boyunca Sayın Seyhan Belediye Başkanı, Büyükşehir Meclis toplantılarına gelmedi. Bu Seyhanlı'nın aleyhine olmuştur. Seyhan Belediye Başkanlığı yapan kişi bu zamana kadar bu yüzden ikinci defa seçilememiştir. 1 milyon Seyhanlı'yı temsil ettiğini söylüyor. Seyhan ayrı bir devlet mi? Ben aydan mı geldim. Sen 1 milyonu temsil ediyorsan, ben nereyi temsil ediyorum. Göreceksin gününü seçimde" diye konuştu. Durak, AK Parti'den adaylığı gündeme gelen Mehmet Ali Bilici, Abdullah Torun ve Azim Öztürk'ten hangisini rakip görmek istediğinin sorulması üzerine, "Üçünün birden aday olmasını istiyorum" dedi.

"METRO BU YIL BİTECEK"
Metronun 2009 yılı içerisinde devreye gireceğini belirten Durak, "Binden fazla insan, yüzlerce araç zorlu kış şartlarına rağmen gece gündüz çalışıyor" şeklinde konuştu.
Dış borçta Ankara, Gaziantep ve İstanbul'dan sonra en borçlu belediye olduklarını ifade eden Durak, "Bizim bu borçlanmamız karşılığında yürütülen projelerle Adana'ya 50 sene, 100 sene hizmet verilecek. Adana tarihinde bir daha su sıkıntısı çekilmeyecek. Bundan sonra 50 sene, 100 sene içme suyu, arıtma tesisi için borçlanılmayacak. Metro 100 senelik. Bir daha yapılmayacak. Bizden sonra gelen nesil bir daha para ödemeyecek" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 16:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?