2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ahmet'i vuran polise 6 yıl isteniyor

Adana’da meslektaşının motosikletini çaldığı gerekçesiyle 14 yaşındaki Ahmet Yıldırım’ı tabancayla yaralayan polis memuru S.B. olayın kaza olduğunu iddia etti. Ahmet Yıldırım’ın belden aşağısı, vurulduğu için tutmuyor.

ADANA’da meslektaşı M.Y.’nin motosikletini çaldığı iddia edilen 14 yaşındaki Ahmet Yıldırım’ı tabancayla sırtından vurarak yaralayan 40 yaşındaki polis memuru S.B.’nin Adana 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. S.B. hakkında polis olduğunu söylemeden ateş edip bir kişiyi yaralamaktan altı yıl, M.Y. hakkında ise S.B.’yi ateş etmemesi konusunda uyarmadığı gerekçesiyle ’suçun işlenmesine yardımcı olmak’ suçundan üç yıla kadar hapis cezası istendi.

Tutuklu polis memuru S.B., olayın kaza sonucu meydana geldiğini öne sürdü. İki çocuk babası olan 15 yıllık polis memuru S.B., "Arkadaşımın motosikletini çalanları gördük. Üzerinde üç kişi vardı. ’Dur’ ihtarımıza rağmen durmayıp kaçtılar. Ben havaya ateş ederek durdurmak istedim. O sırada bizim de üzerinde bulunduğumuz motosiklet aniden durur gibi olunca havadaki elim ön tarafa düştü ve tabanca ateş aldı. Kazayla oldu, çok üzgünüm" dedi. M.Y. de olayın kaza sonucu yaşandığını, amaçlarının hırsızları yakalamak olduğunu, kaçmamaları konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi.

Vurulan Ahmet Yıldırım’ın 40 yaşındaki babası Nuri Yıldırım ise polis memurlarından şikáyetçi oldu. Oğlunun belden aşağısının tutmadığını belirten baba Yıldırım, "Adalete güveniyorum. Oğlum olayı tam hatırlamıyor." dedi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 10:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?