2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

AHSOSB'tan doğalgaz zammına tepki

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AHSOSB) Yönetim Kurulu, doğalgaza yapılan yüzde 22,5 zammın fabrikaların, doğal gaz faturalarını yükselterek sanayi ve işyerlerini zor durumda bırakacağını belirtti.

AHSOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada BOTAŞ'ın, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 22,5, sanayide kullanılan doğalgaza da yüzde 22 oranında zam yapmasının, Türkiye ekonomisinin krizlerle zorlandığı dönemde anlaşılamaz bir durum olduğunu belirterek "Sanayicimiz, esnafımız ayakta durmakta zorlanıyor. İşyerlerinin kapandığı, insanların işsiz kaldığı, kışın kapıya dayandığı bir dönemde doğalgaz fiyatlarına çok yüksek oranda zam yapılmasını yadırgıyoruz" dedi.

Bu zamların zaten krizle boğuşan sanayinin belini bükeceğinin dile getiren Başkan Sütçü, Türk sanayisinin rekabet gücünün de azalacağını belirterek; ''Yapılan zamlara Dünyada petrol fiyatlarının artmasını gerekçe gösteriyorlar. Ama Dünyada petrol fiyatları artmıyor, tersine azalıyor. Bunun gerekçesi açıklanmalı" çağrısında bulundu.

Enflasyon oranlarının tek haneli rakamlarda dolaştığı, ancak kullanılan ürünlere yapılan zamların yüzde 50'leri bulduğunu belirten Sütçü, reel sektörün enerji maliyetleri yüzünden sıkıntılı dönemler geçirdiğini, enerji maliyetlerinin, sanayiciye büyük sıkıntılar yaşattığını ve üretilen mallardan kar elde etmenin imkanının kalmadığını ifade etti.

Başkan Bekir Sütçü, Adana ekonomisinin can damarı olan Adana Hacı Sabancı OSB' deki sanayicilerin yıllarca doğalgaza geçmek için beklediğini ve sevinçle doğalgaz bağlantılarını yaptırdığını hatırlatarak; "Bugün ise sanayicilerimiz doğalgazdan kaçış planları üzerinde çalışmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ülkü IP: 193.255.201.xxx Tarih : 5.11.2008 16:04:47

AHSOSB zaten battı batacağı kadar ben 2002 yılında organize sanayi bölgesinde bir fabrikada çalışırken binlerce işççi evine ekmek götürüyordu.kocaman fabrikalar şehri gibi görüyordum o zamanlar ama şimdi bakıyorum tüm sanayiler batırılmış bir şekilde çürümeye mahkum edilmiş çok yazık bir durum tekstil diye bir şey kalmadı insanlarımız her gün iş peşinde koşuştururken hükümetteki büyüklerimiz koltuk sevdası için kavga etmekle meşkuller.Mahzum insanlarımızı düşünmemekte kararlılar.yeter artık bu insanlar açlığa sefelate itmeyin.her zaman zam yapılırsa asgari ücretle çalışan insanlar ne yapsın söylermisiniz Sayın Başbakanım elektrik zamına gelince %22 zam işçiye gelince de % 4 zam veriyorsunuz.nerde adalet nerde eşitlik bu eşitsizliğe bir son olsun artık fakir insanlarımızın daha fazla dayanacak gücü kalmadı açlığa.