3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Aile Hekimliği' protesto edildi

Adana'da bugün başlayan "Aile Hekimliği" uygulaması, sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Reşatbey Sağlık Ocağı önünde toplanan Adana Tabip Odası ve SES Adana Şubesi üyeleri adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Adana'da bugün başlayan "Aile Hekimliği" uygulamasıyla sağlık ocaklarının kapatılarak, aile sağlığı merkezlerine dönüştürüldüğünü ifade etti.

Uygulamanın, 45 yıldır ülkemizde uygulanmaya çalışılan "Sağlık Hizmetlerinin Sosyalleştirilmesi Yasası"nın ortadan kaldırılması anlamına geldiğini ileri süren Antmen, şunları kaydetti:

"Aile hekimliği; koruyucu hekimliğin rafa kaldırılması, tedavi edici hizmetler ve ilaç sanayisinin geliştirilmesi için geliştirilen bir sistemdir. Aile hekimliği; sözleşmeli personel uygulamasına bir adımdır ve iş güvencesinin ortadan kaldırılmasının bir aracıdır. Aile hekimliği; sağlıkçılara kendi çalıştıkları ortamı kiralamak, sağlık malzemelerini çalışanın temin etmesini sağlamak yoluyla özelleştirmenin bir aracıdır. Aile hekimliği; her doktora sadece bir sağlık elemanı verilmesiyle iş yükünü artıran, angaryayı ortaya çıkaran, daha fazla sağlık elemanı istendiğinde bunu hekimin maaşından karşılama yoluyla taşeronlaştırmayı yaygınlaştıran bir sistemdir. Aile hekimliği; sağlıkta yıkım politikalarının en önemli parçalarından birisidir."
"Sağlık çalışanlarının çalışma ortamını bozan, halkın sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını engelleyen bu sistem bugün sorunsuz bir şekilde uygulanacakmış gibi görünse de özellikle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle çok ciddi sağlık sorunlarının gündeme gelmesi kaçınılmazdır" diyen Antmen, "Sağlık hizmetine ulaşamayan kitlelerin ortaya çıkmasıyla ülkemizde ciddi sağlık skandalları oluşacaktır" diye konuştu.

Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan sağlık çalışanları, basın açıklaması sırasında attıkları sloganlarla uygulamayı protesto etti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?