29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Aile içi cinsel tacize 3,5 yıl hapis

ADANA’da annesi ve kız kardeşine yaklaşık 2.5 yıl önce cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 29 yaşındaki sağır ve dilsiz M.K., 3 yıl 4 ay 7 gün hapis cezasına mahkum edildi.

3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasına tutuklu sanık M.K. katıldı. Cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen annesi H.K. ile kız kardeşi S.K.’nin katılmadığı duruşmada M.K., tercüman aracılığıyla son savunmasını yaptı. Adana İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı İsmet Seçkin’in tercümanlık yaptığı duruşmada M.K., el ve kol hareketleriyle annesi ve kız kardeşine cinsel tacizde bulunmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, suçlu bulduğu M.K.’yı annesine cinsel tacizde bulunmaktan 10 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Tacizin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle bu cezası 2 yıl 2 ay 7 güne indirildi. M.K., kız kardeşine de cinsel tacizde bulunması ve bu eyleminin de teşebbüste kalması nedeniyle ayrıca 1 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi. Tercüman, verilen toplam 3 yıl 4 ay 7 günlük hapis cezasını işaret diliyle M.K.’ye iletti.

M.K., 2000 yılında da 60 yaşındaki Hatun Tufan’ın bileziğini ve altın yüzüğünü gasp etmek suçundan 2001 yılında 6 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Bu suçtan tutuksuz yargılanan M.K., Yargıtay’ın kararını beklerken, annesi ve kızkardeşine taciz iddiasıyla tutuklanmıştı. Taciz iddiasıyla tutuklanan M.K., yargılama devam eden Yargıtay’ın gaspla ilgili kararı onaması üzerine bu suçtan da cezaevinde hükümlü olarak bulunuyor.
hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 16:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET DERVİŞ YILDIZ IP: 81.213.236.xxx Tarih : 8.02.2007 23:23:49
Artık hırsızlık yapan,uyuşturucu satan,TECAVÜZCÜLER ve dolandırıcılar ya kefaletle işledikleri suçtan kurtuluyorlar yada çok az bir süre hapiste yattıktan sonra tekrar suç işlemeye devam ediyorlar.hiç bir şekilde caydırıcılığı olmayan bu cezalar daha ne kadar süre devam edecek merak ediyorum.Ben şahsen avrupa birliğinin yerinde olsam Türkiyeyi asla üye yapmazdım ve nihayetinde almıyor.haklı olarak.