2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Aile içi katliama müebbet

AİLE İÇİ KATLİAMA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Adana'da annesi, ablası ve kız kardeşini bıçaklayarak öldüren şahıs, 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim önüne çıkan sanık Hüseyin Adıyaman (20), söyleyecek bir şeyi olmadığını belirterek, daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyledi. Sanık, önceki celselerde verdiği ifadesinde, olay günü az miktarda alkollü olduğunu ve eve gittiğinde annesinin tepkisiyle karşılaştığını belirterek, şunları söylemişti:

"Annem, 'Niye alkollüsün. İşin gücün de yok. Sen ne işe yararsın. Eve hayrın yok' dedi. Cebimden 50 TL çıkarıp anneme verdim. 'Biz yağlı müşteri bulduk, senin parana ihtiyacımız kalmadı' diyerek, parayı yüzüme attı. Buna sinirlendim. Mutfaktaki bıçağı aldım, ilk önce ablam Hanife'ye, sonra anneme, en son da kız kardeşim Bahar'a gelişigüzel vurdum. Ablam ve kız kardeşim işe girmişlerdi. İş bahanesiyle geç kaldıkları zaman oluyordu. Ancak ben müdahale ettiğim zaman annem onlardan taraf oluyor ve bana tepki gösteriyordu. Olayların başlamasına asıl sebep budur."

Mahkeme heyeti, aile içi katliamda sanık lehine hiçbir hafifletici sebep görülmediğini belirterek, Hüseyin Adıyaman'ı 3 defa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti.

Olay, 16 Ekim 2010 günü 100.Yıl Mahallesi 85299. Sokak'ta meydana geldi. İşsiz olan Hüseyin Adıyaman (20), annesi Fatma Adıyaman ile "eve geç gelme" konusunda tartışmaya başladı. Öfkesine hakim olamayan Adıyaman, mutfaktan aldığı bıçakla önce kocasıyla boşanma aşamasında olan ablası Hanife Zümrütyaprak'ı (32), ardından kendine engel olmaya çalışan annesini, daha sonra da kız kardeşi Bahar Adıyaman'ı (17) bıçakladı. Anne olay yerinde, kardeşler de hastanede öldü. Kendisine engel olmaya çalışan babası

Süleyman Adıyaman'a da (70) "Baba sana kıyamıyorum, karışma" diyen sanık, daha sonra polise teslim oldu.

AİLE İÇİ KATLİAMA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 13:11:01
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 14:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?