4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Aile Sağlığı Merkezleri akşam da açık!

ADANA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KEMİK'TEN DOMUZ GRİBİ AÇIKLAMASI

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, hastalık endişesi taşıyan vatandaşların hastanelerin acil servislerinden önce aile hekimlerine başvurmalarını isteyerek, "Domuz gribine karşı her türlü önlemleri alıyoruz. Aile Sağlığı Merkezlerimizi akşam saat 20.00'ye kadar açık tutuyoruz. Hastane acil servislerimize doktor ve sağlık çalışanı takviyesi yaptık" dedi.

Adana'da öncelikle sağlık çalışanları ve hacı adaylarının domuz gribine karşı aşılandığını, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği risk gruplarının da aşılama çalışmalarının devam ettiğini belirten Dr. Kemik, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığımız domuz gribiyle ilgili her türlü önlemi alıyor. Adana'da 10 bin 500 sağlık çalışanından 7 bin 200'ü, hacı adaylarımızın tamamı domuz gribine karşı aşılandı. Hafta başından bu yana da 0-5 yaş grubundaki çocuklar ile risk grubundaki hastalar aşılanıyor. Aşılama konusunda asla zorlama yok. İsteyene aşı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmalarına, hastanelerin acil servislerine akın etmemelerine gerek yok. Öncelikle temizlik kurallarına her zamankinden çok bu dönemde dikkat edeceğiz. Hastalandığımızda ilk başvuracağımız yer aile hekimlerimiz olmalı. Adana'da 136 Aile Sağlığı Merkezimiz var ve tamamı akşam 20.00'ye kadar açık. Hastanelerimizin acil servislerinde de önlemlerimizi aldık. Acil servislerimize yoğun başvuru var. Bu yığılmayı önlememiz gerekiyor. Bunun yolu da aile hekimlerimiz. Aile hekimlerimiz gerekli gördüğü hastalarını hastanelerimize sevk ediyor, yatması gereken hastalarımız yatırılarak tedavi ediliyor."

 

"LABORATUVARIMIZ VAR"

Dr. Aytekin Kemik, Türkiye genelinde 5 domuz gribi laboratuarı bulunduğunu bunlardan birinin de Adana'da faaliyet gösterdiğini belirtti. Adana'da 49 kişinin domuz gribi şüphesiyle yatırılarak tedavi edildiğini, bunlardan 15'inin yoğun bakımda tedavi gördüğünü kaydeden Dr. Kemik, "Hastaneye veya aile sağlığı merkezlerine başvuran herkesten tahlil için örnek almıyoruz. Uzmanlarımız gerekli gördüğü hastalarının örneklerini alıyor ve sonuçları aynı gün öğrenebiliyoruz" dedi.

Dr. Aytekin kemik, kendisinin aşı olduğunu, vatandaşların da aşı olmasını önerdiğini ifade ederek, "Benim 2 çocuğum var. İkisi de domuz gribine yakalandı. Biri çok ağır atlattı. Eşim şeker hastası. Risk grubunda olduğu için aşısını yaptırdı. Aşı, hastalığın sigortasıdır. Ya aşı olacağız, ya da hasta olacağız. Kimseye zorlamamız yok. Domuz gribini en az hasarla atlatabilmek için önlemlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 09:39:00
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 11:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?