4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ailesi, felçli hükümlüye af istiyor!

Adana'da, hırsızlık amacıyla girdiği bir binanın üçüncü katından düşerek yaralanan genç, hem hırsızlığa teşebbüs suçundan 3 yıl 4 ay hapse hem de felç olarak tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Cezaevinde 1 yıl 8 aydır yatan gence "tedaviye ve bakıma muhtaç" olduğuna ilişkin rapor alan ailesi, yetkililerden çocuklarının affedilmesini istiyor. 20 yaşındaki Emrah Alişan, 17 yaşındayken adam yaralamak suçundan yargılandığı Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 ay hapse mahkum oldu. Cezaevinden çıktıktan sonra hırsızlık amacıyla girdiği bir binanın üçüncü katından düşerek yaralanan ve belden aşağısı felç olan Alişan, yargılandığı Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce "hırsızlığa teşebbüs" suçundan 3 yıl 4 ay hapse mahkum edilerek Kozan M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Cezaevinde yatarken çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavi gören ancak sağılığına kavuşamayan ve felç olduğu için kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan Emrah Alişan'ın ailesi çocuklarına Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden bakıma ve tedaviye muhtaç olduğuna ilişkin rapor aldı.

1 yıl 8 aydır cezaevinde yatan Emrah Alişan'ın bakıma muhtaç olduğunu ve tedavi görmesi gerektiğini belirten baba Ahmet Alişan (52), bunun için başvurmadıkları hiçbir merci kalmadığını söyledi. Alişan, "Oğlum cezaevinde altını bezliyor. Günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Bizim yalan söylediğimizi düşünüyorlarsa doktorların dediklerine kulak versinler. Çocuğumun durumu içler acısı. Birileri bizi duysun, birileri yardımımıza koşsun" dedi.

Oğlunun cezaevine girmesinden sonra gözüne uyku girmediğini ve çocuğunun o halde cezaevinde bulunmasına dayanamadığını anlatan anne Şükran Alişan ise, "Cumhurbaşkanı herkesi affetti. Bir benim oğlum kaldı. Onlar baba değiller mi, onlar anne değiller mi? Kendi çocukları bu durumda olsa kendileri ne yapardı. Eğer affetmeyeceklerse bile çıkarsınlar, tedavisini yapsınlar. Sonra tekrar cezaevine koyacaklarsa koysunlar. Çocuğum cezaevinde çürüyor" diye konuştu.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan raporlar da Emrah Alişan'ın cezaevi koşullarında sağlığına kavuşamayacağı belirtiliyor. Prof. Dr. Behnan Alper imzasını taşıyan raporda, karar bölümünde şu ifadelere yer veriliyor:
"Şahsın bir başkasının bakım ve gözetimine muhtaç olduğu, cerrahi ve fiziki tedavisi yapılabileceği bir merkezde ciddi destek, bakım ve tedaviye ihtiyacı olduğu cezaevi koşullarında bu bakım ve tedavinin sağlıklı olarak yerine getirilmesinin mümkün olmayacağını bu nedenle cezaevi dışı ortamda hastane tedavisi alabileceği bir destek ortamında, tedavi ve akımının sağlanmasının uygun olacağı kanaatini bildirir rapordur."

Alişan çifti son olarak çocukları için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor aldı. Başhekim Prof. Dr. Metin Aydın imzasını taşıyan raporda, "Hastalığa bağlı sakatlığı süreklilik arz eder. Sürekli başkasının bakımına ihtiyaç göstermektedir. Cezaevinde yeterli koşullar olmadığından cezasının cezaevinde infazı hayatı için tehlike teşkil eder" ifadelerine yer veriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 12:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?