2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ailesine kızıp evlerini yaktı

Adana'da, kız kardeşinin evlendirilmesine karşı çıkan genç, benzin döküp evlerini ateşe verdi. Bayram ziyaretindeyken evleri tamamen yanan anne, "Amacı beni öldürmekti. Allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin" diyerek gözyaşı döktü.

Edinilen bilgiye göre olay, önceki akşam 21.00 sıralarında Gürselpaşa Mahallesi 75096. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, akşam eve gelen Murat B. (26), kız kardeşi Selma'nın evlendirilmek istenmesi yüzünden annesi Vahide (47) ve babası Mehmet B. ile tartıştı.

Kız kardeşinin evleneceği kişiyi sevmediğini, başka biriyle evlenmesi gerektiğini söyleyen Murat B., anne ve babasını tehdit ettikten sonra evden ayrıldı. Vahide-Mehmet B. çifti, yemeklerini yedikten sonra Meydan Mahallesi'nde oturan diğer
çocuklarını ziyarete gitti.

İddiaya göre anne ve babasının evde olduğunu düşünen hırsızlıktan sabıkalı Murat B., 3. kattaki evlerini benzinle ateşe vererek kaçtı. Kısa sürede büyüyen yangında ev kullanılamaz hale gelirken, polis zanlıyı kısa süre sonra yakalayarak gözaltına aldı. Oğlundan şikayetçi olan Mehmet B., "Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir evlat bunu yapar mı?" diye konuştu.

Yanan evde sağlam eşya arayan anne Vahide B. ise, "Sürekli beni tehdit ediyor, 'Seni öldüreceğim' diyordu. Hep problemliydi. Babası yaşlı olduğu için bir şey yapamıyor. Hırsızlıktan cezaevine girip çıktı. Babası, 'Hırsızlık yaparsan polise teslim ederim' diyordu. O da 'Babam yaptırıyor derim' diye tehdit ediyordu" şeklinde konuştu.

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Vahide B., "Asıl amacı beni öldürmekti. Misafirliğe gitmeseydik yanacaktık. Allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin" ifadelerini kullandı.

Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan Murat B.'nin, yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 12:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?