3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

AK Partili gençlere seçim eğitimi

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Hakan Tütüncü, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimde her sandığın başında partilerinden en az 3 müşahidin hazır bulunacağını belirterek, "İnsanların umutlarının boşa çıkmaması için sandığa sahip çıkmalıyız" dedi.


AK Parti Gençlik Kolları tarafından 13 bölgede düzenlenecek eğitim toplantılarının ilki Adana'da gerçekleştirildi. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim programının açılışında konuşan Gençlik Kolları Genel Başkanı Hakan Tütüncü, artık ülke gündeminin 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçime kilitlendiğini söyledi.

Yerel seçime hazırlık kapsamında parti gençliğine yönelik eğitim çalışması başlattıklarını ifade eden Tütüncü, "Bugün burada eğiticiler eğitilecek. Sizlere seçim gününde neler yapacağınız, sandık başında nasıl hareket edeceğiniz anlatılacak. Siz de burada öğrendiklerinizi kendi teşkilatlarınızdaki gençlere anlatacaksınız" diye konuştu.


Seçimde her sandığın başında en az 3 AK Parti'li müşahidin hazır bulunacağını vurgulayan Tütüncü, "Bizim müşahitlerimizin görevi sadece seçim günü sandık başında bekleyip sonuçları almakla bitmiyor. Müşahit arkadaşlarımızın görev yapacakları sandıkta oy kullanacak gençleri tespit ederek, onlarla seçimden önce konuşup partimize kazandırma görevi de vardır" dedi.


Seçimin sandıkta kazanıldığını belirten Tütüncü, "Müşahitlerimiz aldıkları sonuçları eksiksiz bildirmeli ve bu veriler sisteme doğru girilmeli. Bu çok önemli bir vebaldir. İnsanlarımızın umutlarının boşa çıkmaması için sandığa sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.


AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Orhan Tosun da, seçim öncesi gençlerin sorumluluğunun arttığını ifade ederek, AK Parti gençleri olarak bu sorumluluğun bilincinde olduklarının altını çizdi.


Eğitim programına Adana'nın yanı sıra Mersin, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Kahramanmaraş'tan Gençlik Kolları üyeleri katıldı. Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Akış, eski Gençlik Kolları Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Mahmut Arslan, MKYK üyeleri Yasin Bölükbaşı, Serkan Kılıçkaya, Erhan Şahin, Nazan Aktaş ve Elif Öncü'nün verdiği eğitime katılanlara sertifika verilecek.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 13:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?