30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Akdeniz'den plaj manzaraları

Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçesi sahillerine kamyon ve traktörleriyle gelen vatandaşlar, plajlarda ilginç görüntüler oluşturuyor.

 
Altın sarısı kumu ve uçsuz bucaksız kumsallarıyla ün yapan Karataş ve Yumurtalık sahilleri, turizm yatırımlarından yeterince yararlanamazken, sahipsiz plajlar hafta sonları renkli görüntülere sahne oluyor.

Özellikle yörede çiftçilikle uğraşan köylü ve işçilerin hafta sonları kamyon ve traktörleriyle işgal ettiği ilçe ve belde plajlarında ortaya çıkan görüntü kirliliği, tatilcileri de çileden çıkarıyor.

Çöp yığınları arasında saç-sakal tıraşı bile olan günübirlikçileri gören vatandaşlar, "Bu kadarına da pes doğrusu. Böylesine çirkin manzarayı yabancı bir turist görse hiç durmaz kaçar. Denizin içi de dışı da pislik dolu. Bu mantık değişmezse Akdeniz'in doğusu turisti zor bulur" dediler.


Plaja römorklu traktörleriyle gelerek kamp kuran tatilciler, gündüzleri deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken, geceyi ise çadır kurdukları römorklar üzerinde geçiriyor.


Mangal partilerinin de yapıldığı plajdaki ilginç görüntülere şahit olanlar ise hayretler içinde kalıyor. Tatilini geçirmek üzere eşi ve çocuklarıyla birlikte Tuzla belde plajına gelen Anavatan Partisi Milletvekili aday adayı Nilüfer Uzun da, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Traktör ve römorkların sahile kadar indiği plajdaki yoğun kalabalık ve çevre kirliliğine karşı belediyelerin daha etkili çözümler üretmesini isteyen Uzun, "Ben Meclis'e girseydim, Adana için yapacağım çok şey vardı. Ama fırsat vermediler. Buraya bir yabancı turist gelse bir saniye kalmaz, kaçar. Yatırım olmazsa güzelim sahillerimiz heba olup gidecek" diye dert yandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 10:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?