3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Akıma kapılan çocuk öldü

Adana'da arkadaşlarıyla oyun oynarken mezarlığın istinat duvarına çıkan ilköğretim öğrencisi, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesi Dedekorkut Mahallesi 850. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Mazhar Kardaş (12), okuldan geldikten sonra Asri Mezarlık'ın yanında bulunan evlerinin karşısındaki sokağa giderek arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladı.

Bir süre sonra mezarlığın 2 metre yüksekliğindeki taş duvarına tırmanan Kardaş, yanında elektrik direği bulunan demir parmaklıklara tutunmak istedi. 70 santimetre uzunluğundaki demir parmaklıklara tutunan Mazhar Kardaş, elektrik akımına kapılarak yere düştü. Mezar taşına başını çarpan Kardaş, olay yerinde öldü.

Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve vücudunda yanıklar oluştuğu belirlenen Kardaş'ın yapılan incelemesinde elektrik akımına kapılarak öldüğü tespit edildi.
Olaya tepki gösteren mahalle sakinleri, "2 yıl önce de bir kız çocuğu aynı şekilde ölmüştü. Yıllardan beri direklerin onarımının yapılması için müracaatta bulunmamıza rağmen yapmadılar. Başka insanların da ölmesi mi gerekiyor?" dedi.

Olay yerine gelen görevliler tarafından direkteki akım kesilirken, küçük çocuğun cenazesi de otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 10:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?