4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Akkale gönül aldı

Adana'da ilköğretim öğrencileri, emniyet yetkililerinin terör örgütü yandaşlarının korsan gösterilerine katılarak, polise taş atan çocukların okullarını ziyaret etmesine emniyetin web sitesine mail atarak sitem etti. Emniyet Müdürü Arif Akkale de, AGİAD İlköğretim Okulu'na giderek öğrencilerle buluşup gönüllerini aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bir süre önce terör örgütü yandaşlarının yaptığı korsan gösterilerde çocukların ön saflarda yer almasına ve polise taş atmalarının önüne geçmek için öğrencileri okullarda ziyaret ederek, tatlı ve meyve suyu ikram edip, çanta hediye etti. Çocuklar, polisin çabalarıyla terör örgütü tarafından kullanılmaktan kurtarılarak, gelecek vaat eden birer öğrenci olarak eğitimlerini sürdürmeleri sağlandı. Ancak çocuklarla polislerin halı saha maçları, konserler, giyecek ve kırtasiye yardımları ile Güneydoğu kökenli çocuklara gösterilen ilgi, diğer mahallelerde yaşayan çocukların sitemine neden oldu.

AGİAD İlköğretim Okulu öğrencileri, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün resmi web sitesine mail göndererek, sadece polise taş atan çocuklara şefkat gösterilmemesini, kendilerinin de ilgi ve şefkate ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Öğrenciler gönderdikleri mailde, "Yaptıklarınızı basından ilgiyle takip ediyoruz. Kardeşlerimizin kullanılması bizi üzüyordu. Ancak biraz da bize ilgi
gösterirseniz daha iyi olur. Olayların çıktığı bölgelerdeki okullara gidiyorsunuz da bizim okula neden gelmiyorsunuz?" ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, yardımcıları ve emniyet amirleriyle birlikte AGİAD İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Akkale ve beraberindekiler, Okul Müdürü Canan Uğur'dan faaliyetler hakkında bilgi aldıktan sonra başarılı sporcu öğrencileri tek tek kutlayıp, ders başlamadan önce sınıflara girerek çocuklarla sohbet etti. Çocuklarla aynı sıraya oturup onlara nasihatlerde bulunan Akkale, polis olmak istediklerini söyleyen öğrencilere yapmaları gerekenleri anlattı.

Polisin bir ağabey olduğunu vurgulayan Akkale, "Baş edemeyeceğiniz bir durumla karşılaşırsanız çekinmeden polisi arayabilirsiniz. Onlar size yardım etmek için her şeyi yapacaktır. Sizleri gelecekte emniyet müdürü olarak görmek istiyorum. Kendinize bir hedef belirlerseniz, o hedef için çalışırken sokakların olumsuz şartlarından da uzaklaşmış olursunuz" dedi.

Çocuklar, polisleri özellikle de Emniyet Müdürü Arif Akkale'yi karşılarında görünce çok heyecanlandıklarını, ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 10:48:53
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 11:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?